El Teatre Begonya de Sagunt acollirà dissabte 2 de març a les 19.30 hores un homenatge a Federico García Lorca. La conferència-concert «Como canta un poeta» serà a càrrec de Ian Gibson, una de les autoritats mundials sobre l'obra i la vida de Lorca pel 120 aniversari del seu naixement, recolzada per imatges, el piano d'Antonio López i la veu de Luis Santana. L'entrada és gratuïta i es farà en castellà. Este esdeveniment forma part del programa de recuperació del patrimoni musical del departament de Cultura de l'Ajuntament de Sagunt.

Ian Gibson, nascut a Dublín en 1939 però nacionalitzat espanyol, ha dedicat gran part de la seua vida a estudiar en profunditat els enigmes de la personalitat, vida i mort de Lorca. És un dels millors experts sobre la figura del geni, el cadàver del qual continua en parador desconegut 81 anys després del seu afusellament.

L'acte commemoratiu se celebrarà davall el format d'una conferència-concert en què el reconegut hispanista Ian Gibson evocarà la figura de Lorca acompanyat per la veu del baríton Luis Santana i els concordes del mestre pianista Antonio López Serrano. Els dos llorejats músics interpretaran setze cançons populars recopilades i harmonitzades pel mateix escriptor entre finals dels anys vint i mitjans dels anys trenta del segle XX.

La conferència-concert de 70 minuts, que ha enlluernat el públic en teatres i sales d'altres ciutats espanyoles, inclou en el repertori obres i versos com els de Mariana Pineda, Canción de otoño en Castilla, Anda Jaleo o Los Mozos de Monleón, entre altres peces.