Benicarló serà l'escenari, els propers 5 i 6 d'abril, del festival «12 hores de glosa», una trobada de cantadors de cançó improvisada que se celebra periòdicament i que arriba per primera vegada a Benicarló per a reunir els millors professionals de la glosa procedents dels territoris de parla catalana.

La Regidoria de Cultura, de la mà de l'associació Maestrat Viu, ha aconseguit tancar una magnífica programació que inclou glosadors de Mallorca i de Menorca, cantadors de cant d'estil valencià, cantadors d'albades i jotes i corrandistes catalans, que mostraran la pervivència d'esta tradició musical que s'ha mantingut viva al llarg dels segles, en alguns territoris més que en altres. «Serà un acte festiu i popular „ha dit el regidor de Cultura, Josep Barberà„, que ens permetrà gaudir dels millors cantadors del territori, també els nostres, i vore en directe com combinen la música i els ritmes amb l'actualitat i la sàtira».

El vicepresident de Maestrat Viu, Josep Meseguer-Carbó, ha explicat que «la tradició de la glosa s'ha mantingut amb més força a Mallorca i Menorca, però també a l'Horta i en algunes zones de Catalunya» i, ha afegit, «són autèntics professionals que es guanyen la vida amb això». Meseguer-Carbó s'ha mostrat «molt satisfet de poder organitzar esta trobada a Benicarló» i ha detallat una intensa programació que començarà el 5 d'abril amb una conferència a càrrec d'un dels musicòlegs més destacats de la Comunitat Valenciana, Josep Vicent Frechina.