Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Festival

Mercarock d'Alcàsser: 25 anys fent festa

Este Festival, organitzat per la Falla del Mercat d´Alcàsser, oferix cada 17 de març des de 1995 una proposta musical que s'escapa del que habitualment s'espera d'una comissió fallera

Mercarock d'Alcàsser: 25 anys fent festa

Pocs esdeveniments musicals a València poden presumir de complir 25 anys celebrant-se de manera ininterrompuda i el Mercarock d'Alcàsser és un d'ells. Des de la seua primera edició pel ja llunyà 1995, este Festival, organitzat per la Falla del Mercat d´Alcàsser i amb el suport del seu ajuntament, oferix cada 17 de març una proposta musical que s'escapa del que habitualment s'espera d'una comissió fallera.

Té molt de mèrit haver aconseguit l'edició número 25, atés que portar avant un esdeveniment musical d'este tipus no és gens senzill, no obstant això l'esforç sempre ha valgut la pena donat que hui dia el Mercarock pot considerar-se com l'esdeveniment més important a Alcàsser a nivell de concerts i per descomptat, el més veterà.

Fent un ràpid repàs a tots els grups que han participat en el Mercarock, ve a la memòria grups valencians ja extingits però que en el seu moment van ser referent en el circuit independent com Furius Planet, VinoJuan, Laboratori Funk o els Graham Fosters Blues Band. També han participat al llarg dels anys grups del panorama musical valencià més reivindicatiu, com Obrint Pas, Poc Trellat, Arròs Caldòs o Equipo Ska.

En l'edició del 2003 es va tocar sostre amb els llegendaris Barón Rojo, però moltes bandes més han passat per Alcàsser, Twelve Dolls, Artistas Suicidas, Tachenko, Lee i los Harakiris, La Rana Mariana, Indefinits, Mediterranean Roots, Julio Maloa & LukeScratchels, Funkiwi´s i els Sva-ters.

Per a l'edició de 2019, sent les noces de plata, el Mercarock comptarà amb amb Bajoqueta Rock, la ja veterana banda valenciana els primers inicis de la qual daten de 1986, havent-hi ja publicat fins hui quatre LP´s (A Pèl -1998-, Amb dos pinyols -2001-, Retruqu3 -2004-, Ie, el de l'oli! -2010-). El rock rural dels de Riba-roja tornarà a rugir en l'escenari on sonaran tots els seus ja clàssics i molt aclamats hits La taronja no funciona, Ie, el del oli!, Catalina la Garró, Polleta o el popularisim Poupurri valencianes rock.

Com a segona actuació, en finalitzar Bajoqueta Rock, podrem gaudir de Loops & Pop, sessió de Deejays, els quals ens bombardejaran a base dels millors hits de pop, indie, rock i electrònica, amb l'únic objectiu de fer gaudir al públic.

Compartir el artículo

stats