Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Entrevista

Pere Tantiñà: "Més que puritans, ens estem tornant porucs"

Pere Tantiñà: "Més que puritans, ens estem tornant porucs"

P Ja li ha passat l'edat d'enfilar-se en pilotes a una bastida?

R La veritat es que sí, que l'edat ja ha passat. Ara fem ?? anys de Fura i jo vaig cap als ??. Ara toca dirigir, ensenyar als joves com es puja.

P Enyora els primers temps, d'anar amb un carro i una mula pels pobles?

R Si, va ser una experiència que ja no ens la lleva ningú. Els que la vam viure la portem a l'ADN. Era un altre moment polític, el concepte llibertat -el concepte- era el mes preuat. I nosaltres érem joves.

P Hi havia més llibertat als ?? que hui?

R La resposta ràpida seria: sí, és cert, o almenys és el que jo vaig viure. I l'altra seria que en aquells moments es vivia una obertura política i social, i que hui les paraules ja no tenen el valor que tenien aleshores. Ara ens diuen que som lliures i estem controlats pel telèfon mòbil.

P El public va entendre des de l'inici unes propostes tan transgressores?

R El públic va entendre de seguida que remoure l'estòmac a vegades és millor que remoure el cervell. El que necessita la gent és -diguem-ho així- marxa.

P El sexe té tanta importància com solen donar als seus muntatges?

R Molta. Em sembla que estarem d'acord que és el que mou el món.

P Provocar és sa?

R Es necessari i imprescindible. La societat actual tendeix a l'anivellament, tot igual, sense contrastos ni extrems. La societat necessita moure's una mica. S'ha de provocar, que vol dir trencar esquemes.

P Ens estem tornant puritans?

R Mes que puritans, ens estem tornant porucs. Tenim por per tot arreu.

P Hi ha mes fures en política que al teatre, hui en dia?

R Tant de bo, així trencarien els esquemes polítics, ningú no va contra el sistema. No hi ha polítics furers, la majoria són teatrers. Els mires la cara i es nota que ni ells es creuen el que ens diuen.

P Li haig de preguntar pel llac groc. S'ha de deixar per a la vida privada?

R Cadascu que faça servir el llac groc com li done la gana. El que passa és que això del llacet groc s'ha utilitzat, i se li dóna un altre sentit. En esta vida hi ha gent per a tot, però que cadascú faça el que li done la gana i on li done la gana.

P Li ho preguntava per aquella polemica a Madrid.

R Que si el Rei, que si vassallatge i tot això, ho recorde. Tan vassall és algú demanant perdó al Rei, com demanant-lo a en Puigdemont o a en Torra. El que passa és que «si eres dels meus, eres guai, i si no eres dels meus, eres dolent».

Compartir el artículo

stats