24 de marzo de 2019
24.03.2019
Levante-emv

El conte de Miguel Hernández «El gorrión y el prisionero» serà finalitzat per escolars

Es tracta d'un relat inconclús que el poeta valencià va escriure a la cel-la de la presó d'Alacant

24.03.2019 | 04:15

El conte inconclús de Miguel Hernández titulat El gorrión y el prisionero serà finalitzat per escolars de cinquè d'Educació Primària de la província de Jaén a través d'una iniciativa impulsada per la Fundació Llegat Literari Miguel Hernández.

La vicepresidenta primera de l'Administració provincial, Pilar Parra, ha presentat al costat de l'alcalde de Castillo de Locubín, Cristóbal Rodríguez, aquest projecte en un dels centres educatius que porta el nom d'aquest poeta universal.

Amb aquesta activitat «es pretén projectar l'obra de Miguel Hernández i que els escolars aprofundisquen en el coneixement de la mateixa a través dels contes que va escriure quan es trobava en la presó d'Alacant, alhora que cerquem fomentar entre els mateixos la lectura, l'escriptura i la creativitat», va assenyalar en un comunicat Pilar Parra.

El gorrión y el prisionero, que és un dels cinc contes infantils escrits per Miguel Hernández, es basa en la solitud del poeta durant la seua estada en la seua cel·la de la presó alacantina, on només pot accedir un teuladí a través de la finestra de la mateixa. En aquest conte, aquest ocell és el que s'encarrega de traslladar al món qui és Miguel Hernández i de portar notícies a la seua família.

L'alumnat de cinquè de Primària que participe en aquest projecte, en el qual col·labora la Junta d'Andalusia, treballarà durant el mes d'abril en la finalització del conte El gorrión y el prisionero al costat del professorat dels seus respectius col·legis. Cada centre educatiu serà l'encarregat de triar a l'escolar que ha realitzat millor el final d'aquest conte, un treball que serà remès a la Fundació Llegat Literari de Miguel Hernández.
Entre les obres presentades, aquesta entitat realitzarà durant el mes de maig una selecció que serà inclosa en una publicació d'aquesta fundació, a més de que l'autor del millor final del conte El gorrión y el prisionero realitzarà al costat dels seus companys de classe una visita al Museu Miguel Hernández-Josefina Manresa en Quesada.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Lítote


Blog 'Pren la paraula'


No hi ha regla sense excepció 

Reflexions de llengua, normativa i sociolingüística de Josep Lacreu, cap de la Unitat de Recursos Lingüisticotècnics de l'AVL

 La paraula del dia