La Unió Musical d'Alaquàs (UMA) tancarà dissabte, 30 de març, la seua programació vinculada al Mes de la Dona amb un concert en el qual es farà un reconeixement a tres veïnes de la població per la seua tasca professional i amateur en pro del foment de la cultura.

El primer «Concert d'Homenatge a les Dones» tindrà en el repertori l'estrena del pasdoble «Laura Sena», obra del mestre de la Safor, Salvador González, que la UMA ha encomanat per a dedicar-lo a la periodista de Levante-EMV i delegada de l'edició de l'Horta. Amb aquest reconeixement, la UMA vol destacar «la seua tasca de difusió del moviment bandístic comarcal durant els anys i els projectes del Musical d'Alaquàs», en paraules del president, Toni Monzó.

A més, l'atractiu del concert és que la soprano Xelo March, que ha dedicat tota la seua vida a cantar de forma amateur (en l'Orfeó d'Alaquàs i en el Teatret, a més de cantar la Carxofa quan era una xiqueta) tornarà a pujar a un escenari a interpretar sarsueles més de 30 anys després.

Finalment, la protagonista de l'acte serà Maria Esteve, presidenta del Teatret d'Alaquàs i qui als seus 97 anys encara continua vinculada a col·lectius com «Quaderns d'Investigació» i «Amics i Amigues de la Cordà». Esteve, que amb vuit anys ja escoltava òpera en sa casa, va ser la responsable, junt amb Juan Alabau, de mantenir viva l'activitat teatral en el poble. El Teatret va ser famós en els anys 60 per la interpretació de sarsueles, amb l'aliança del Musical i el mestre Medina. L'activitat es va mantenir fins als anys 80, quan va participar Xelo March.

«Maria Esteve és un referent i una dona admirable, que ha passat tota la vida vinculada als moviments culturals del poble. Per a contribuir al seu homenatge, comptarem amb Xelo March, a qui volen a agrair-li que torne a cantar sarsueles amb la UMA», explica Toni Monzó.

L'acte, que estarà presentat per la periodista Pilar Moreno, s'iniciarà amb l'actuació del cor de xiquetes «InCresCendO», que dirigirà Pepa Cervera. A més del pasdoble i les sarsueles, la banda simfònica, dirigida per Enric Parreño, interpretarà 'La Marxa del Rei Barbut' de Matilde Salvador en el seu repertori. La Unió Musical va obrir el Mes de la Dona amb un concert de la Banda Simfònica de Dones de la federació.