Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Música urbana

La rapera Tesa publica 'Rural', un clam feminista i per la terra

L'almussafenya ha comptat amb Vicent Torrent, la prima, Andrae i Eryfukksia

La rapera d'Almussafes, Tesa.

La almussafenya Tesa és una de les líders de la potent escena de la música urbana valenciana, que es caracteritza per un fort contingut feminista, social i de compromís amb la terra. La rapera d'Almussafes presentarà «Rural» per primera vegada a Barcelona el 4 de maig en l'Ateneu de Nou Barris. «Rural» és un disc fet per moltes dones, la productora Làuder i les raperes Andrae, Eryfukksia i La Prima, la cantant de Machete en Boca. Un estil únic l'ha portat a liderar una escena urbana valenciana en constant creixement i expansió. La seua música, que barreja hip-hop clàssic amb música electrònica i altres influències urbanes, part de tres constants fonamentals: Arrels, Feminisme i Festa.

L'any 2017 Tesa va debutar amb el disc «Al Tesa», que la va posicionar entre les artistes més imprescindibles i respectades de la Comunitat Valenciana. Este 2019 publica el seu segon treball, que es titula «Rural» i que baix la producció de Mark Dassousa, aborda amb el seu talent i destresa habituals estils com rap, música tradicional i, en aquesta ocasió, molta música electrònica. Com és habitual, el flow de la valenciana tracta temàtiques com la llengua, la lluita del poble i altres sorpreses que es descobreixen amb la seua escolta.

Rural són 12 cançons cantades en valencià plenes de reivindicacions, des de feministes com «La matança de Tesa» -un reggaeton feminista que pretén reivindicar els espais en les festes per a les dones, lluny de acosadors- i a «¿Te enteras?» -la potent cançó coral que parla de la dona en el món de la música, on participen tres dones valencianes: les raperes Andrae i Eryfukksia i la productora Làuder, que formen un blegue de quatre dones molt potents amb moltes coses a dir. Seguint amb el missatge feminista, la cançó «Pussy Power» és un reclam del poder femení des d'una perspectiva festiva. Parla a força de tecno de temes com la cultura de la violació o la càrrega de la maternitat. «El amor no duele» és una oda a l'amor propi on ha col·laborat Prima, la cantant de les valencianes Machete en Boca, una cançó que fa ballar i remoure consciències alhora.

Però Tesa no es queda solament en les reivindicacions feministes: «Ràbia» és un cant contra el feixisme fruit dels incidents ocorreguts a València després del 9 d'octubre. A més, la rapera valenciana fa un homenatge al passat, a les arrels, amb cançons com a «Rural» on defensa la vida de poble, allà on més vives es mantenen les tradicions i més fortes són les arrels amb la terra i amb la llengua.

Compartir el artículo

stats