08 de abril de 2019
08.04.2019

El Museu de Prehistòria acull una mostra sobre la cultura atlàntica i mediterrània

08.04.2019 | 04:15

«Galaicos. Un pobo entre dous mundos» és la nova exposició temporal del Museu de Prehistòria de València,que es podrà visitar fins al pròxim 1 de setembre de 2019. La Sala d'Exposicions Temporals del museu, situat al Centre Cultural La Beneficència, acull aquesta mostra organitzada per la Diputación Provincial de Pontevedra des del Servicio de Turismo-Rías Baixas i comissariada per Rafael Rodríguez, arqueòleg de la institució provincial, i Antoni Nicolau, expert en patrimoni cultural.
L'exposició uneix paisatge i patrimoni, posant en valor la cultura galaica mitjançant una selecció de més de 60 objectes arqueològics, fotografies i il·lustracions de gran qualitat.La mostra parteix de la tesi que el nord-oest peninsular, i les Ries Baixes en particular, no són un «Finisterre» allunyat que s'obri únicament a l'Atlàntic, sinó que ha estat una regió que també s'integrava en els circuits comercials que s'obrin i expandeixen des del Mediterrani. Al llarg de la mostra, els i les visitants poden obtindre una visió de l'evolució i la transformació social i cultural de les comunitats galaiques.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Màrtir


Blog 'Pren la paraula'


O tots (i totes) o ningú (i... ¿ninguna)?

Reflexions de llengua, normativa i sociolingüística de Josep Lacreu, cap de la Unitat de Recursos Lingüisticotècnics de l'AVL

 La paraula del dia