La Universitat de València convoca dissabte 13 d'abril a una nova trobada amb la música amb l'arribada de la primavera i el bon temps. Amb la suggeridora proposta «És primavera: Anem de concert!» l'Orquestra Filharmònica ens proposa un concert en companyia de l'Escola Coral La Nau i el Coro Voces Blancas Amici Musicae del Auditorio de Zaragoza a la Sala Iturbi del Palau de la Música, a les 19:30 hores.

El concert s'orbrirà amb la interpretació de l'Orquestra del «Preludi a la migdiada d'un faune» de Claude Debussy. En este poema simfònic estrenat a París en 1894 juguen un paper central els instruments de vent (flautes i oboès) acompanyats per les cordes de violins, violes i l'arpa. «És una obra que va servir de fons per al ballet coreografiat per als Ballets Russos que s'endinsa al llenguatge impressionista, amb pinzellades harmòniques i melòdiques que fa de contrast amb les altres dues obres», explica la directora de l'Orquestra, Beatriz Aucejo.

A continuació de música sacra, amb la peça «Litanies à la Vierge Noire» del compositor Francis Poulenc, en paraules de la directora de l'Orquestra Beatriz Fernández, «peça de minutatge curt però molt intensa». Esta es convertiria en la primera composició religiosa de Poulenc després de recuperar la fe en la religió i donarà pas a d'altres composicions de caràcter sacre de l'autor, com motets, mises o l'òpera «Diàlegs de Carmelites». Dedicada a la verge negra de Rocamadour, la peça va ser composada per a cor de veus blanques. És en esta composició on participarà el Cor Tramuntana de l'Escola Coral La Nau, dirigida per Mònica Perales i Massana, i el Coro de Voces Blancas Amici Musicae, creada amb l'objectiu de promoure el cant coral des de la infantesa, dirigida per Javier Garcés i Isabel Solano.

El concert clourà amb el «Concert per a orquestra» de Béla Bartók. «Comencem amb quelcom de molt profund i acabem amb el concert de Bartók, escrit als últims anys de la seua vida, en una situació molt crítica als Estats Units, i fet com a encàrrec del seu amic Serge Koussevitzky», expresa Fernández.

Dividida en cinc moviments, cadascun dels cuals descriu diferents emocions del compositor, des de la desolació fins al sentiment de supervivència i d'exprimir al màxim el seu temps quan Bartók ja sabia que no li en quedava molt a causa de la leucèmia que patia. Abans de començar este Concert, la directora de l'OFUV farà una introducció per a què el públic puga entendre les diferents emocions entre les quals transitaàl'autor.