Maria Jesús Bolta Bronchú, de Meliana (l'Horta Nord), ha guanyat el XXVIII Premi de Narrativa Infantil Carmesina de la Safor 2019 que organitza i patrocina la Mancomunitat de Municipis de la Safor. La dotació del premi és de 3.000,00 euros i la publicació de l'obra.

La publicació de les obres premiades i finalistes són editades per Tàndem Edicions (del grup Edicions Bromera) i compta amb el suport de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua. En aquesta edició eren 23 els originals que optaven al premi procedents de Alacant, Castelló, Tarragona, Girona, Madrid, Barcelona, i València, dels quals tres eren de la comarca Safor-Valldigna).

El jurat estava format per Joan Portell, Gonçal López-Pampló, Mariló Àlvarez, Josep Palomero i Ma. Josep Escrivà i va decidir atorgar el premi a l'obra «El cel és blau» per la qualitat literària com un relat ben estructurat amb clara definició dels papers de bondat i maldat, i un final empeltat de valors humanistes i solidaris.

Bolta és llicenciada en Filologia Romànica, ha exercit de professora de llengua i literatura i ara està jubilada. És escriptora amb una obra dilatada en el camp de la literatura infantil i juvenil. Col·labora al diari Levante-EMV i al periòdic digital La Veu. És traductora de llibres de text i obres literàries.

Entre les obres de Bolta, destacar els dos premis Samaruc, per Les mans d'Amiel (1993) i Vull jugar (1997), el Premi Vila de l'Eliana per Pell-roja, Rostre pàl·lid (1994), el Premi Vaixell de Vapor per Vull jugar (1995), el Premi Vicent Silvestre per Qui t'ha dit que el món era blanc? (1998) i el Premi Josep Maria Folch i Torres, per Animals! (2001).