L'exposició «Tresors de la Diputació. Art al Palau dels Scala», que ha rebut ja més de 5.000 visites des que es va inaugurar el passat 7 de març, podrà visitar-se de manera gratuïta fins el 29 d'abril. Amb obres de grans mestres com Sorolla, el Genovés, Miró i Kandinsky, entre altres destacades figures, la mostra exhibeix part de les joies artístiques que conformen el patrimoni de la corporació provincial, compost per més de 4.000 pintures, escultures, dibuixos i gravats.

Aquesta selecció estarà oberta al públic en el Saló de Reines o Respecte de la corporació provincial fins al mes de juny tots els caps de setmana i festius, amb excepció de l'1 de maig, en horari de 10 a 14 i de 16 a 20 hores. Amb obres d'Equip Crònica, Manolo Valdés, Yturralde, Sempere, Millars o Ángeles Marco, la Diputació ha convertit el Saló de Reines en una sala d'exposicions, on exhibeix prop de 40 peces de diferents corrents, des de la tradició fins a l'avantguarda, donant cabuda als nous llenguatges artístics. Aquesta iniciativa suposa un pas més en la democratització d'aquests tresors que es va iniciar amb la creació de l'Oficina Tècnica de Restauració, Investigació i Difusió del Patrimoni Artístic, en la present legislatura. En l'actualitat hi ha al voltant de 200 obres «rodant pels municipis valencians», segons el comissari d'aquesta exposició, Salva Calabuig. I és que la Diputació acosta el seu patrimoni a les comarques amb altres mostres, com són «Memòria de la Modernitat», que ara es troba a Sagunt després d'acumular prop de 50.000 visites en el seu pas per Requena, Gandia, Alzira i Ontinyent.

De manera paral·lela, el Palau dels Scala acull l'exposició «Els comarques valencianes i la seua indumentària» fins al 30 d'abril. Aquesta mostra inclou una vintena de peces de València i les seues comarques, des de l'Horta fins a La Safor, passant pel Camp de Morvedre i La Ribera, així com vestits típics de les zones d'interior, com són Els Serrans, Requena, la Vall d'Albaida, el Camp de Turia, la Vall d'Aiora o la Foia de Bunyol.

Es tracta d'una col·lecció que també pot visitar-se de forma gratuïta els caps de setmana i festius, de 10 a 14 i de 16 a 20 hores, i pertany a la valenciana Victoria Liceras, metgessa de professió, que porta més de 40 anys col·leccionant peces d'indumentària tradicional valenciana.

Liceras explica en la seua col·lecció amb més de 2.000 vestits i accessoris originals, sobretot dels segles XVIII i XIX, així com altres dissenys de moda internacional que ajuden a entendre l'origen de la vestimenta que a dia d'avui seguim veient en les festes de les nostres ciutats i pobles.