21 de abril de 2019
21.04.2019

La Diputació de València mostra els seus «tresors artístics» durant les Pasqües

La mostra de la corporació, amb obres de Miró, Sorolla o Genovés es podrà visitar de manera gratuïta fins el 29 d'abril al Palau dels Scala

21.04.2019 | 04:15
La Diputació de València mostra els seus «tresors artístics» durant les Pasqües

L'exposició «Tresors de la Diputació. Art al Palau dels Scala», que ha rebut ja més de 5.000 visites des que es va inaugurar el passat 7 de març, podrà visitar-se de manera gratuïta fins el 29 d'abril. Amb obres de grans mestres com Sorolla, el Genovés, Miró i Kandinsky, entre altres destacades figures, la mostra exhibeix part de les joies artístiques que conformen el patrimoni de la corporació provincial, compost per més de 4.000 pintures, escultures, dibuixos i gravats.
Aquesta selecció estarà oberta al públic en el Saló de Reines o Respecte de la corporació provincial fins al mes de juny tots els caps de setmana i festius, amb excepció de l'1 de maig, en horari de 10 a 14 i de 16 a 20 hores. Amb obres d'Equip Crònica, Manolo Valdés, Yturralde, Sempere, Millars o Ángeles Marco, la Diputació ha convertit el Saló de Reines en una sala d'exposicions, on exhibeix prop de 40 peces de diferents corrents, des de la tradició fins a l'avantguarda, donant cabuda als nous llenguatges artístics. Aquesta iniciativa suposa un pas més en la democratització d'aquests tresors que es va iniciar amb la creació de l'Oficina Tècnica de Restauració, Investigació i Difusió del Patrimoni Artístic, en la present legislatura. En l'actualitat hi ha al voltant de 200 obres «rodant pels municipis valencians», segons el comissari d'aquesta exposició, Salva Calabuig. I és que la Diputació acosta el seu patrimoni a les comarques amb altres mostres, com són «Memòria de la Modernitat», que ara es troba a Sagunt després d'acumular prop de 50.000 visites en el seu pas per Requena, Gandia, Alzira i Ontinyent.
De manera paral·lela, el Palau dels Scala acull l'exposició «Els comarques valencianes i la seua indumentària» fins al 30 d'abril. Aquesta mostra inclou una vintena de peces de València i les seues comarques, des de l'Horta fins a La Safor, passant pel Camp de Morvedre i La Ribera, així com vestits típics de les zones d'interior, com són Els Serrans, Requena, la Vall d'Albaida, el Camp de Turia, la Vall d'Aiora o la Foia de Bunyol.
Es tracta d'una col·lecció que també pot visitar-se de forma gratuïta els caps de setmana i festius, de 10 a 14 i de 16 a 20 hores, i pertany a la valenciana Victoria Liceras, metgessa de professió, que porta més de 40 anys col·leccionant peces d'indumentària tradicional valenciana.
Liceras explica en la seua col·lecció amb més de 2.000 vestits i accessoris originals, sobretot dels segles XVIII i XIX, així com altres dissenys de moda internacional que ajuden a entendre l'origen de la vestimenta que a dia d'avui seguim veient en les festes de les nostres ciutats i pobles.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Sorbet


Blog 'Pren la paraula'


La vella normalitat no era gens normal 

Reflexions de llengua, normativa i sociolingüística de Josep Lacreu, cap de la Unitat de Recursos Lingüisticotècnics de l'AVL

 La paraula del dia