El Teatro La Estrella i el Teatre El Musical presenten el pròxim cap de setmana, del 3 al 5 de maig, la segona edició de festival «Titelles al Cabanyal» que va sorgir de la col·laboració dels dos teatres del barri. La principal novetat enguany és l'ampliació de la programació en un dia i l'estrena del treball conjunt del cantant Dani Miquel i el Teatre La Estrella. A més d'aquesta estrena, els dos teatres acolliran a algunes de les millors companyies de teatre de marionetes d'Espanya i d'Europa.

El divendres 3 de maig al matí estan previstes dos sessions per a escolars de «Cantando bajo la Estrella» en el TEM. Les pallasses Trampolina i Pardaleta cantaran cançons populars i faran gaudir als xiquets i xiquetes amb números de circ, de pallassos i de marionetes. El mateix divendres a la vesprada, visitarà el teatre La Estrella la companyia italiana Dromosofista que presentarà «Historieta de un abrazo» un inventari del teatre de figura sense text que genera una varietat de seqüències sorprenents, on els actors assisteixen com si foren moments de vida.

El dissabte 4 de maig al matí s'ha organitzat una cercavila festiva oberta a la participació de tot el que ho desitge que s'iniciarà a la porta del teatre La Estrella a les 12 h i que recorrerà els carrers del barri fins a finalitzar en la plaça del Rosari. Per a la vesprada quedarà la peça «Cristóbal Purchinela» de Alauda Teatro a les 17 h en el Teatre La Estrella. En ella, el clàssic personatge s'enfronta amb molta ironia, humor i la major subtilesa possible del seu garrot, als poderosos, els fantasmes quotidians que ens aguaiten i intimiden i també als enigmes que atrapen a l'home siga com siga la seua condició, el mal i la mort. Completa el programa del dissabte l'estrena en el TEM de la producció de Dani Miquel i el Teatro La Estrella en la qual s'il·lustraran amb titelles les cançons de Miquel. Una fusió d'energies que ha desembocat en un espectacle dinàmic, popular i divertit amb el qual s'inicia una nova marxa «musicotitiritera».

Taller per a fer marionetes

El diumenge al matí està previst que la companyia Alauda Teatro impartisca a les 11 h en el TEM un taller gratuït de construcció de marionetes dirigit a famílies. A continuació, en un espectacle obert i també gratuït en la plaça del Rosari, es recordaran històries del gran circ de carpa alta i bicolor; històries de dos vells treballadors que evoquen ara amb titelles les glòries del seu passat en la pista amb «Titiricircus» de la companyia Tanxarina Titeres.

El festival «Titelles al Cabanyal» es tancarà el diumenge 5 a les 17.30 h amb l'actuació de Titiriteros de Binéfar que portaran al Musical "Cómicos de la legua". Es tracta de la història de tres gitanos transhumants, còmics de fortuna, que van i vénen de poble en poble amb la seua guitarra i la seua teatret, recitant, cantant i exhibint titelles per a buscar-se la vida. Les entrades dels espectacles de sala poden adquirir-se a un preu de 6 i 8 euros en les taquilles del Musical i en la pàgina web www.teatreelmuscial.es/entrades