El departament de Joventut ha posat en marxa la sisena edició del festival de cinema documental Punt.Doc. Del 4 de maig al 2 de juny, el Casal Jove del Port de Sagunt acull este festival que projectarà els millors documentals de l'última temporada.

El regidor de Joventut, Guillermo Sampedro, ha manifestat que «en esta sisena edició mantenim el festival durant tot el mes, amb catorze projeccions i consolidant el nostre amor pel cinema i, en concret, pel cinema documental, amb tota una sèrie d'activitats paral·leles com les projeccions en els instituts de la ciutat, el Festival 24h o les beques a projectes de jóvens directors. Per a enguany, seguim amb la línia de les últimes edicions, abordant temes com el feminisme, els drets humans, la memòria històrica, la música o les grans aventures que tenen a veure amb l'alpinisme i la muntanya. Esperem que la selecció d'enguany, amb treballs la majoria premiats al seu pas per diferents festivals, agrade al públic i este responga amb la seua presència durant les quatre setmanes del festival».

Els documentals que ja s'han projectat i que es van a projectar pròximament són: I am not your negre, el 4 de maig a les 19 hores. Este documental va ser nominat a millor documental en els Oscars de 2016 i premiat en el Festival de Toronto del mateix any. FEDERAL, el 5 de maig a les 19 hores; Caudillo, el 9 de maig a les 19 hores; Camarón, flamenco y revolución, el 10 de maig a les 19 hores. Este últim va ser nominat a millor documental en els premis Goya i Forqué de 2018, i els premis Platí d'enguany.

Cara y lugares, nominat a millor documental en els Oscars de 2017, es projectarà el 12 de maig a les 19 hores; Cantares de una revolución, el 16 de maig a les 19 hores; i El silencio de otros, premiat en el Festival de Berlín i els Goya, es podrà veure el 17 de maig a les 17 hores. A més de ¿Y si te dijeran que puedes?, el 18 de maig a les 12 hores; Chicas en la cumbre, el 18 de maig a les 19 hores; Un hombre mejor, 19 de maig a les 19 hores; Burning, noches de Rock and roll, 24 de maig a les 19 hores; Mujeres de Coque Malla, 31 de maig a les 19 hores; Operación Stuka, l'1 de juny a les 19 hores; Morir para contar, el 2 de juny a les 19 hores.

Des de la regidoria s'aposta pels documentals com una forma diferent de gaudir el cinema i una oportunitat per a fer pedagogia de la realitat, compartir reflexions, idees i emocions sobre el món que ens envolta. Enguany algunes de les propostes estan acompanyades pels seus protagonistes que comptaran en primera persona les experiències i emocions del rodatge, com l'alpinista i escriptor Sebastián Álvaro, director de l'històric Al filo de lo imposible, Rafa Molés i Patricia Velert que conversaran sobre Experimento Stuka i veus que rescaten la veu de la història oblidada a través de persones de l'Associació de Famílies de les Víctimes de la Fossa 112 de Paterna. A més, la música i el ball inundaran la sala amb l'art del Grup Flamenc Leo Molina.

Esta és una edició en la qual s'homenatja la gran cineasta Agnès Varda, autora d'una obra atrevida i coherent al llarg dels seus més de seixanta anys de carrera. Es podrà gaudir del seu epitafi cinematogràfic amb el seu treball Caras y lugares.