Al voltant de 1.500 escolars van assistir ahir el Teatre Rialto de València a l'espectacle teatral «La guerra de Troia», una producció pròpia que pretén acostar la mitologia al públic infantil i juvenil des d'una òptica didàctica i amena. Els mites acosten al públic a les emocions humanes bàsiques de tots els temps; històries que són el reflex de gran nombre de valors essencials -i, per tant, plenament vigents- de la nostra cultura.

Organitzat per 'la Caixa', estos espectacles tenen per objectiu acostar les arts al públic infantil i juvenil, mitjançant unes produccions especialment dissenyades per als escolars. Un àmbit d'actuació que des de fa anys impulsa l'entitat a través de les diverses iniciatives pedagògiques que organitza per tota la geografia espanyola. Durant 2019, "la Caixa" durà a terme per tota la regió un cicle dirigit a escolars en un total de 12 representacions de tres espectacles diferents, en col·laboració amb el Institut Valencià de Cultura de la Generalitat Valenciana (IVC), complint així el seu objectiu d'introduir continguts educatius en els teatres.

La Guerra de Troia ens remet a fa milers d'anys, en un lloc remot del Mediterrani, quan les dues nacions més poderoses que existien en la Terra es van enfrontar en un conflicte terrible: la guerra de Troia. Amb la mitologia es pot entendre i gaudir més i millor de les arts de tots els temps; i alhora, dóna motiu a debatre temes sempre d'actualitat com desgraciadament ho són la guerra o les lluites pel poder. En definitiva, la mitologia és un excel·lent pretext per a parlar de nosaltres i del món que ens envolta. Paris i Helena, Príam i Agamèmnon, Héctor i Aquil·les, Ulisses... L'amor, el poder, l'ambició, la glòria, l'honor... Amb la direcció de Jordi Colominas, l'espectacle combina narració, marionetes i audiovisual d'animació per a resumir aquesta història universal.