12 de mayo de 2019
12.05.2019

Un cicle de debats analitza la influència del pop en escriptors actuals

La trobada acadèmica tindrà lloc el proper dijous a la facultat de ciencies humanes i socials de la UJI

12.05.2019 | 04:15
Un cicle de debats analitza la influència del pop en escriptors actuals

El Palau de la Música de València ha organitzat un cicle de taules redones coordinat pel periodista i escriptor Rafa Cervera, per a debatre i analitzar com la música pop s'ha convertit en una influència per a alguns escriptors contemporanis.
«Literatura i Música (Pop) al Palau» consta de cinc propostes que començaran el pròxim 25 de maig amb l'escriptora Marta Sanz, a la qual seguiran fins al mes de desembre altres destacats autors com Salva Alemany, Sara Mesa, Agustín Fernández Mallo i Kiko Amat, ha informat el Palau de la Música.

D'aquesta manera, s'explora aquesta relació musical i literària, convidant a cinc noms de la literatura espanyola que mantenen diferents vincles amb la música pop, i que permetrà descobrir com ha inspirat la música pop a les escriptores i escriptors presents, ja siga com a model poètic, com a guia narrativa o com a punt de partida per a una ficció.

A més es produirà una sinergia amb el cicle «Rock, pop... al Palau», ja que la majoria d'aquestes taules redones es desenvoluparan abans dels concerts de Tórtel, Silvia Pérez Cruz, Juan Gos i Jorge Drexler.

Cadascuna d'aquestes xarrades girarà entorn d'aqueixa relació i les seues possibilitats literàries, ja siga pel reflex de la musicalitat de les lletres d'algunes cançons en la prosa o per l'ús de personatges o històries relacionades amb la música pop.
Els noms que protagonitzaran cadascuna de les cinc xarrades són Marta Sanz, que reconeix la música com a banda sonora que ha inspirat alguns passatges de les seues novel·les, de Grease a Camilo Sesto; el valencià Salva Alemany (27 de juny), reflecteix la seua experiència com a músic de rock i melòman en les seues ficcions de novel·la negra; i Sara Mesa (19 d'octubre) va fer de Billie Holiday un element clau en la seua última novel·la, Cara de pan.

Els altres protagonistes són Agustín Fernández Mallo (16 de novembre), que abraça la música pop dins del seu concepte de postpoesía i usa diverses referències musicals en la seua ficció. I Kiko Amat (21 de desembre) prové del periodisme musical, activitat que segueix compaginant amb la seua trajectòria com a escriptor de ficció que ja compta amb cinc novel·les, l'última d'elles, Antes del huracán, publicada en 2018.
En cadascuna de les taules, presentades i moderades per Rafa Cervera, les escriptores i escriptors estaran acompanyats per professionals de l'àmbit literari valencià. Així, la llibretera Mireia Pérez conversarà amb Marta Sanz; el crític i escriptor Eduardo Almiñana compartirà taula amb Kiko Amat; la locutora i presentadora d'À Punt Irene Rodrigo conversarà amb Sara Mesa; la música i poeta Carolina Otero debatrà amb Fernández Mallo, i el periodista de Levante-EMV Voro Contreras estarà amb Salva Alemany.

L'escriptora Marta Sanz, que inicia el cicle, és novel·lista, poeta, assagista. Novel·les com La lección de anatomía, Amor fou, Farándula y Clavícula, l'han consagrat com una de les grans narradores de l'actual literatura en castellà.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook