Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Clàssic d'Homer

L'Odissea dansa amb l'anhel dels joves ballarins de Faura

Es tracta d'un projecte molt innovador que té com a objectiu impulsar la cultura al cor de la població

L'Odissea dansa amb l'anhel dels joves ballarins de Faura

Art amb majúscules, professionalitat i coreografia inclusiva a escena! Este ha estat el combinat d'una Odissea en veu de dansa que ha presentat el Ceip Sant Vicent Ferrer i l'Ajuntament de Faura baix la direcció d'Alexsandro Guerra. La mirada del coreògraf italo-brasiler sobre el clàssic d'Homer ha despertat l'afany creatiu de l'alumnat de 6é de l'escola pública de Faura que creix en innovació, creació artística i conformació literària del seu alumnat. «El projecte Odissea ha permés els alumnes reflexionar sobre alguns temes i algunes preguntes, estimulant el seu món intern. La relació amb l'altre, amb aquell que no pensa com nosaltres, i que per això sovint pren una forma misteriosa i deformada, la mutació d'un monstre en el cos o en l'ànima, d'una bruixa, d'un ciclop, d'una sirena» apuntava el director Alex Guerra.

Els Odisseus, naveguen en forma d'un Ulisses coral, portaren a escena les aventures de l'heroi clàssic amb la professionalitat que atorga el treball delicat, desenvolupat durant huit mesos. El resultat, expressió fluïda, transicions professionals, escenari eloqüent i ballarins professionals en la conformació d'una composició coreogràfica pròpia de companyies prestigiades. La força de l'espectacle ha estat en la implicació de tot l'alumnat, afirmava Guerra. «Odisseu és el model en totes les diverses formes de vida humana ple de potencial; una icona de l'experiència, de la ciència, de la saviesa; És allò narrat i el narrador. Odisseu és Ningú, i per tant d'alguna manera som Tots; i amb este pensament l'hem creat».

«Els assistents van poder gaudir d'una experiència plàstica amb el moviment dels cossos dels intèrprets, amb les seues diferències, certeses i incerteses, que va convertir un gimnàs en un lloc especial durant una hora. Els xiquets i xiquetes van aconseguir crear noves realitats, desafiant allò desconegut, de vegades llunyà, de vegades pròxim, amb un compromís grupal per tal de conduir-nos a la seua Ítaca. Un viatge que dubte que obliden» segons explica el ballarí Pere Bodí, col·laborador del projecte. L'art viscut en clau de xiquets d'una localitat que vol avançar en cultura, tal i com manifestava la regidora Consol Duran: «l'ajuntament aposta perquè les arts estiguen presents en la formació des dels primers anys d'escola. Este projecte de dansa contemporània ajuda als més joves a expressar-se mitjançant la música i el ball i a treballar l'expressió corporal».

Compartir el artículo

stats