Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Concerts

Sona9: ja a València el certamen per a grups emergents

Els participants en esta edició seran Daniel Rosell, L'Últim Europeu i Joe Pask

Sona9: ja a València el certamen per a grups emergents

La ciutat de València acollirà per tercer any consecutiu un dels concerts preliminars del Sona9, concurs per a artistes emergents. La cita serà el dijous, 6 de juny, a la sala Wah Wah amb les actuacions de tres artistes valencians seleccionats pel jurat: Daniel Rosell, L'Últim Europeu i Joe Pask.

El Sona9 està organitzat pel Grup Enderrock, Catalunya Ràdio, Televisió de Catalunya i la Generalitat de Catalunya, amb el suport de la Generalitat Valenciana - Institut Valencià de Cultura, Govern de les Illes Balears - Illenc i Fundació SGAE, el patrocini d'Estrella Damm i la col·laboració de la Fira Valenciana de la Música TROVAM i la Valencian Music Association (VAM). Les invitacions es poden aconseguir omplint un formulari en el web.

Daniel Rosell és un cantant de Picassent (l'Horta Sud) que va presentar el seu últim treball, 'Les ombres', ara fa un any. Produït per Ferran Palau (Anímic) i Jordi Matas (col·laborador d'El petit de cal Eril), l'àlbum serveix perquè l'autor reflexione sobre les parts visibles de les coses que, potser, no es corresponen del tot amb la realitat. El disc va ser nominat en l'última edició dels Premis Ovidi a la música en valencià com a millor treball de cançó d'autor i com a millor lletra per la composició 'Fulla d'arbre caduca'.

L'Últim Europeu és una formació de pop de Catadau (la Ribera Alta). El grup va nàixer en 2017 gràcies a la iniciativa dels cosins Rafa Lacasa Pérez (guitarra i veu) i Josep Simbor Lacasa (guitarra i veu). El seu primer llarga durada, 'Naus espacials i altres objectes per identificar', es va editar el passat mes de febrer. Gestat en localitats com Varsòvia (Polònia) i ?eské Bud?jovice (la República Txeca) i madurat a Barcelona i València, les onze cançons del repertori s'inspiren en la natura, els viatges i les experiències vitals dels seus autors.

Finalment, Joe Pask és el projecte encapçalat pel cantant i guitarrista Josu Miró. Després de dos EP gravats en solitari i editats en 2016, l'alcoià es va rodejar d'Andreu Vidal (baix), Dani Serra (bateria) i Blai Antoni Vañó (guitarra) per a gravar el seu primer disc, 'Salt' (2018). Amb propensió als sons de la música americana, el compositor va vestir els seus sentiments amb intenses línies de guitarres. L'àlbum va aconseguir el guardó al millor disc de 'rock' en l'última edició dels Premis Ovidi.

Compartir el artículo

stats