Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Literatura

Penadés guanya de nou el Premi de Literatura Eròtica de la Vall d'Albaida

L'escriptor d'albaida obté el guardó de la XXV edició amb "L'olor del pensament". Ja es va imposar l'any 2015 amb "Deliri"

Penadés guanya de nou el Premi de Literatura Eròtica de la Vall d'Albaida

Josep Penadés va guanyar anit el XXV Premi de Literatura Eròtica de la Vall d'Albaida amb L'olor de pensament. El guanyador obté, així, el seu degon guardó de l'especialitat ja que es va impossar en 2015 amb Deliri. Dels 19 originals presentats en aquesta edició, aquest ha sigut el mereixedor dels 4.000 euros amb què la Mancomunitat de Municipis de la Vall d'Albaida dota el guardó i, a més, serà publicat el 2020 en la col·lecció L'Eclèctica de Bromera.

El veredicte del jurat es va donar a conéixer anit, en l'acte celebrat a la piscina municipal d'Alfarrasí, davant d'un centenar de persones representatives del teixit social, empresarial i polític de la Vall d'Albaida i de les comarques del voltant, entre les quals cal destacar el president de la mancomunitat, Vicent Gomar; el conseller de Cultura de la mancomunitat i alcalde d'Alfarrasí, Fede Vidal i Vicent Moreno, subdirector del Llibre, Arxius i Biblioteques de la Conselleria de Cultura, entre d'altres. La gala va estar amenitzada per l'espectacle musical de l'escola Ad Libitum.

En l'acte de lliurament, Vidal va destacar que el premi s'ha convertit en una de les cites imprescindibles de la cultura a la Vall d'Albaida. A més a més, Josep Gregori, editor de Bromera, va assenyalar la importància de conservar guardons com aquest, «que mantenen viva la creació literària en la nostra llengua i oferir una finestra als nostres autors i autores per tal que puguen donar a conéixer el seu talent», digué anit.

L'olor del pensament comprén quatre relats amb nom de dona, articulats al voltant de Josep, un misteriós escriptor. Irma, la protagonista del primer conte, serà també la còmplice d'aquest peculiar personatge que, després d'escriure la seua història, li proposa que llija i critique les seues narracions eròtiques. Ella acceptarà el joc i, al final de cada relat, Irma i Josep canviaran impressions i mantindran un diàleg irònic, ple de dobles sentits, en el qual analitzaran cada una de les aventures sexuals que s'hi expliquen. Poc a poc, Irma i Josep reflexionaran no només sobre aquests relats, sinó també sobre l'autèntic sentit de la literatura eròtica. El jurat, format per Vicent Moreno, Josep Palomero, Carmen Amoraga, Mariló Àlvarez, Josep Soler i Pilar Ferrero, ha destacat que «es tracta d'una obra ben plantejada i estructurada, amb lèxic variat, que s'acosta al relat periodístic i reflecteix a la perfecció la societat actual».

Josep Penadés (1967, Albaida) és professor de biologia i geologia a l'IES José Segrelles d'Albaida. Segons explica, la crisi dels quaranta anys li encomanà la dèria d'escriure amb intencions literàries. Així, ha publicat uns quants relats curts durant els darrers anys a la revista literària La lluna en un cove. L'any 2012 publicà La llibertat en flames, una novel·la de rerefons ecologista, i el 2015 va guanyar per primera vegada el Premi de Literatura Eròtica de la Vall d'Albaida amb Deliri. El Premi de la Vall d'Albaida és l'únic guardó en literatura eròtica convocat per una institució pública a tota Espanya. Tant per la seua dotació econòmica com, sobretot, per la seua peculiaritat, conforma una de les principals convocatòries literàries del territori valencià. Sens dubte, és un dels principals esdeveniments culturals impulsats des de l'ens comarcal, han destacat.

Compartir el artículo

stats