Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Teatre

Escènia arriba a Foios amb set espectacles

Els quatre premis repartiran 7.000 euros entre les distintes companyies que opten al concurs

Escènia arriba a Foios amb set espectacles

La població de Foios, en l'Horta Nord, té durant 10 dies una cita amb el teatre al més alt nivell. Escènia arriba per a oferir un programa variat d'actuacions, estils i companyies. «No ens equivocàrem quan férem d'Escènia el nostre principal baluard. Amb el teatre ens endinsem en els carns mateixes de la humanitat», manifesta l'alcalde Sergi Ruiz. «La veritable essència del teatre, arreu dels experiències, és el món i els seus naturals artificis», afig el mandatari de Compromís.

Per part seua, el regidor de Festes Juanjo Civera Biendicho explica que «Escènia obri el teló a la seua 17a edició i, com sempre, Foios obri un parèntesi en la seua activitat rutinària. Obres de teatre per descobrir, companyies que ens faran riure, commoure, plorar i fins i tot pensar».

El programa oficial arranca el dimecres, 3 de juliol, i es mantendrà fins al dia 13. Les representacions són a les 22:30 hores a la Casa de la Cultura de la població. La inauguració estarà a càrrec de de un dels grups d'adults de Foios Escola de Teatre (FET) i l'obra Això té ser dona. L'endemà Va Com Va teatre ofereix Va com va (tornal als arrels).

Re Cordis (Tornar a passar pel cor) arriba el divendres, 5 de juliol a càrrec de la companyia madrilenya Arcturus. Aqueix mateix dia, a les 23:30 h., a la terrassa del recinte hi haurà un concert de la formació valenciana Barretjazz Ensemble.

FET torna a actuar el divendres, 10 de juliol, a través d'un altre dels grups d'adults, que representarà Mombasa i el Despertar. La programació continuarà amb Beneïdes, tot ve del cel del Mono Habitado, de Vitòria-Gasteiz, l'11 de juliol. I la companyia valenciana Groc Teatre ofereix el 12 de juliol Tourmalet. El dia del lliurament de premis del certamen, s'ofereix l'espectacle del grup Maduixa Teatre Mulïer.

En el concurs s'han establit quatre categories en aquesta ocasió, que sumen 7.000 euros. El premi del jurat, amb una dotació de 2.500 euros; el premi del públic, amb la mateixa quantitat; una menció especial del jurat de 1.000 euros i un segon premi del públic de 1.000 euros.

Les entrades tenen un preu de 3,5 euros per sessió amb un descompte per a joves i persones jubilades, a més d'establir-se un Bo-Escènia per a tots els espectáclos de 21 euros per al públic, en general, i de 17,40 euros per als sectors als quals s'aplica la tarifa de descompte.

Compartir el artículo

stats