Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Creació literària

"Qui no ha desitjat mai la mort d'algú?"

El veterà escriptor de Rafelbunyol Vicent Penya recull els seus millors relats sobre "La mort i altres delícies" en un treball que ara busca micromecenes per internet

"Qui no ha desitjat mai la mort d'algú?"

Un llibre amb una selecció acurada del millors relats de Vicent Penya (1961), reescrits i revisats on l'autor combina la creació literària més imaginativa amb la reivindicació dels paisatges més propers, i inclús de la seua història. Així és el darrer projecte d' aquest veterà escriptor de Rafelbunyol, una iniciativa que li va propasar l'editorial Quorum Llibres i que ara està impulsant-se a partir d'una campanya de micromecenatge per internet.

Aquest recull de relats es presenta sota el nom De la mort i altres delícies, un títol que fa referència a un tema que eix en molts relats «però d'una manera desenfadada, llevant-li ferro, com si fora un joc sobre el tema de la mort», aclaraba l' autor.

«No volia tampoc posar al llibre un títol massa dramàtic. Havia de posar un títol més prompte irònic... Qui no ha desitjat mai la mort d'algú? Algun enemic, algun oponent, però també, a voltes, de persones pròximes a nosaltres. Al final em vaig decantar per posar un títol que fera referència a la mort però d'una manera irònica i paradoxal», deia.

Pel que fa a la seu primer micromecenatge, afirma que «és un projecte il·lusionant i engrescador», deia a Levante-EMV després de haver aconseguit ja quasi 40 mecenes, però quan encara està obert el procés per a cofinançar-lo amb aportacions lliures o de 12,30 euros, per així reservar un exemplar de l'obra, si s'aconsegueix que el llibre finalment es publique. «La veritat és que està anant molt bé, a pesar de que és la primera vegada que tinc una experiencia com aquesta. El millor de tot és que t'adones que hi ha molta gent que s' interessa per la teua obra, que et valora i t' aprecia».

A banda de disfrutar amb històries on es combina realitat i fantàsia, però ubicades en espais concrets que es reconeixen amb facilitat, no falten dues llegendes ambientades en l'horta de València sempre hilvanades amb eixe equilibri emocions i raons que tan domina Penya, després de tants anys de fer poesia, novel·la, teatre i narrativa curta, i inclús escriure per a xiquets, joves i adolescents.

Compartir el artículo

stats