Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Orígens victorians

El Pont de la Torre reviu el seu passat victorià

El conegut monument celebra este diumenge el seu 125 aniversari

El popular Pont de la Torre de Londres es prepara per a la festa.

El 125 aniversari de la inauguració del Pont de la Torre de Londres, una de les estructures més emblemàtiques de la capital britànica, es festeja este diumenge amb actuacions de teatre de carrer, esdeveniments familiars i una mostra fotogràfica sobre els seus orígens victorians per a reviure la seua història i reivindicar la seua «rellevància cultural».

Inaugurat pel rei Eduardo VII el 30 de juny de 1894, el pont es va concebre en una època de ple apogeu econòmic a Londres amb l'objectiu de solucionar un problema de tràfic i aconseguir millors accessos entre ambdues ribes del Tàmesi, sobretot en l'est de la ciutat.

Hui en dia, la seua labor seguix sent funcional -per ell passen 40.000 vehicles diaris-, si bé ha anat convertint-se a través dels anys en un vibrant nucli d'activitats artístiques i d'oci, «adquirint una enorme rellevància cultural», va dir Chris Earlie, responsable del pont.

«Va ser construït per a solucionar un problema molt específic -descongestionar el tràfic- i crec que en fer-ho es van generar algunes respostes molt creatives, per açò el pont que hui veiem és tan icònic i tan poc habitual», va comentar.

L'estructura uneix característiques de pont basculant i pont penjant i en la seua estètica victoriana neogòtica es va voler replicar l'estil de la Torre de Londres, amb un disseny que pretenia «fer-lo semblar molt més antic del que era en realitat». Amb una longitud de 244 metres, altres 7 d'altura, i dues torres de 65 metres cadascuna, separades per dues lleves que poden obrir-se fins a formar un angle de 83 graus per a donar pas al tràfic fluvial, el seu aspecte ha patit variacions amb els anys, com, per exemple, en la seua coloració. «Però malgrat les modificacions, ha sigut una de les construccions britàniques culturalment més significatives», va subratllar Earlie.

Per a celebrar el seu aniversari, des d'ahir s'ha disposat un preu d'admissió «especial» d'1,25 lliures (1,39 euros) per als visitants que compren les seues entrades en el mateix dia. A més, hi haurà diversos esdeveniments familiars gratuïts, com una gran «celebració d'aniversari» en les històriques "Sales de Motors", en memòria de l'arquitecte encarregat del seu disseny, Horace Jones, quan a més es complixen 200 anys des del seu naixement.

Compartir el artículo

stats