Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Lluís Meseguer

Opinió

Lluís Meseguer

Alcoholèmia

Contra el PB -Partit burocràtic- que governa el món, i alguns mètodes administratius de gestió de l'estupidesa pública, aporte algunes menudències recents. L'Ajuntament de la Ciutat m'envià un certificat que vaig anar a replegar en l'admirable institució Correos y Telégrafos, un cèntric edifici modernista amb vitralls i marqueteria esplèndida, por on s'han passejat grans secrets i notícies des de fa prop de cent anys.

I el d'ara, era una comunicació arran de la condició -meua- de jurat d'un premi poesia del Grau de la Ciutat, sobre temàtica marinera, celebrat i resolt ja fa setmanes -per cert, en direcció contrària de la meua consideració, que hi proposava un llibre d'un gran escriptor resident a Itàlia o un altre d'un dels poetes valencians millors i vius, natural i veí de la Ciutat.

Ah!, i ¿què deia el document? Que el nomenament per al fugaç càrrec, contenia un error en el DNI: un número no podia ser un 8, sinó que havia de ser un 3. Atenent la situació actual d'Europa, l'error podia provocar una guerra mundial.

Fet l'important tràmit, m'havia de traslladar a València, bellíssima capital que queda lluny de tot arreu on hi haja poder. Travessant les fronteres constants de l'anomenat corredor mediterrani d'Europa, en una barrera de la gimkama automobilística anomenada AP-7, que cal superar pagant, una cua de vehicles provinents de França en camí cap al Marroc eren detinguts per agents de l'orde coneguts com a Guàrdia Civil. En arribar a les trampes rebentapneumàtics -no els de la Guàrdia Civil sinó dels aturats-, vaig comprovar la desconfiança cap al Magreb: mentre Salvini i altres gàngsters no els deixen circular cap a Europa sud-nord, ací se'ls obstaculitzava les vacances nord-sud. L'assumpte, vist de prop, no era greu: el cartell indicatiu indicava Control de alcoholèmia! Si els musulmans no beuen alcohol en general, i davall del sol que atalbava en l'autopista, l'alcoholèmia només podia ser ja d'Europa.

Meua no era, però a mi no em va aturar ningú. La reunió a sant Miquel dels Reis va anar com tocava. Tornat a casa, ho vaig celebrar provant de gestionar la problemàtica de convalidar un expedient universitari d'èxit que, procedent de la Xina amb voluntat de fer-se vàlid en una institució del nostre tros d'Europa. Escalaré eixa muntanya, però de la malenconia climàtica només m'aixeque per a dir-te que ni fart de vi ho intentes: estima't mil vegades més recórrer la Gran Muralla, l'Autopista AP-7 o el Mediterrani en bicicleta.

Compartir el artículo

stats