05 de julio de 2019
05.07.2019

Bankia, l'IVC i la FSMCV convoquen la quarta edició del concurs d'orquestres

El conegut certamen tindrà lloc els dies 1 i 2 de febrer al Palau de les Arts Reina Sofía de València

04.07.2019 | 20:33
Imatge del Concurs Bankia d'Orquestres de la Comunitat Valenciana, en una edició anterior.

L'Institut Valencià de Cultura (IVC) ha convocat la quarta edició del Concurs Bankia d'Orquestres de la Comunitat Valenciana, amb la col·laboració de Bankia i la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV). El termini d'inscripció es podrà realitzar fins al 30 de setembre. El concurs, dins del programa 'Bankia escolta València', tindrà lloc els dies 1 i 2 de febrer en el Palau dels Arts Reina Sofia de València i consta de dos categories: 'Salvador Giner', per orquestres d'entre 30 i 50 músics, i 'Martín i Soler', per a orquestres d'entre 51 i 70 músics.

Participaran un màxim de quatre orquestres per categoria, que seran seleccionades prèviament pel Comitè Organitzador d'entre totes les orquestres inscrites segons la seua trajectòria, nombre de concerts realitzats, anys d'antiguitat i currículum del seu director. Les orquestres seleccionades està previst que s'anuncien a mitjan octubre.

Podran participar en el concurs totes les orquestres no professionals pertanyents a les societats musicals de la Comunitat Valenciana federades a la FSMCV. A més, la plantilla ha d'incorporar com a mínim vuit violins primers, sis violins segons, quatre violes, quatre violoncels i dos contrabaixos.

Cada orquestra participant interpretarà un repertori de dues obres de lliure elecció, però una de les dues ha de ser obligatòriament del repertori orquestral compost entre 1750 i 1850. La durada del repertori serà d'entre 45 i 70 minuts per a la categoria 'Martín i Soler' i d'entre 30 i 55 minuts per a la categoria 'Salvador Giner' i es penalitzarà l'incompliment d'aquestes indicacions.

El jurat estarà integrat per tres professionals del món de la música de reconegut prestigi sense cap vinculació amb les entitats organitzadores ni amb les orquestres participants.

Les orquestres participants rebran un diploma acreditatiu de la seua selecció per a participar en l'IV Concurs Bankia d'Orquestres de la Comunitat Valenciana i hi haurà un únic premi per categoria, amb una dotació econòmica de 6.000 euros. A més, el jurat concedirà un premi d'1.500 euros al millor director de les orquestres participants en cadascuna de les categories.

Festival Bankia d'Orquestres

Amb la finalitat d'estimular el moviment orquestral valencià, les dues orquestres guanyadores del concurs i les dues que hagen tingut la segona millor puntuació en cada categoria participaran en el Festival Bankia d'Orquestres de la Comunitat Valenciana, la segona edició de les quals, amb els guanyadors del concurs de l'any passat, tindrà lloc en el segon semestre de 2020.

Les bases completes de l'IV Concurs Bankia d'Orquestres i els formularis d'inscripció poden descarregar-se en la web del IVC.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Màrtir


Blog 'Pren la paraula'


O tots (i totes) o ningú (i... ¿ninguna)?

Reflexions de llengua, normativa i sociolingüística de Josep Lacreu, cap de la Unitat de Recursos Lingüisticotècnics de l'AVL

 La paraula del dia