09 de julio de 2019
09.07.2019

L'AVL i l'Institut Llull inauguren un curs de llengua i cultura

Participen trenta alumnes de 20 universitats europees i americanes

08.07.2019 | 20:27
Alumnes de nombrosos països coneixeran la nostra llengua i cultura durant la seua estada.

L'Acadèmia Valenciana de la Llengua va iniciar hui a València la cinquena edició de l'Estada Lingüística d'Estiu per a estudiants dels lectorats finançats per la Generalitat Valenciana i l'Institut Ramon Llull en universitats europees i americanes, curs que té com a objectiu aprofundir en un major coneixement de la llengua, la cultura, les tradicions, el patrimoni i el territori valencià

Enguany participen en el curs trenta estudiants, de vint universitats, procedents de dotze països: Brasil, Canadà, Cuba, Finlàndia, Itàlia, Mèxic, Polònia, Portugal, Regne Unit, República Txeca, Rússia i també Espanya. L'estada, que es prolongarà fins al dia 19 de juliol, contempla 33 hores de classe sobre llengua i cultura a càrrec dels responsables del curs, els professors Pau Sanchis i Aina Sendra, i dels acadèmics Artur Ahuir i Emili Casanova.

Igualment, el programa recull una sèrie de tallers literaris i teatrals, així com visites culturals per diferents llocs de la ciutat i de les rodalies de València per a conéixer de prop la història i la cultura del poble valencià, entre elles el Palau de la Generalitat i el monestir de Sant Miquel dels Reis, seu de l'AVL. El curs preveu també una sèrie d'excursions per a conéixer llocs emblemàtics com el Mercat Central de València, l'Albufera o el castell de Sagunt.

La secretària de l'AVL, Verònica Cantó, i Ignasi Massaguer, coordinador de programes de llengua de l'IRL, han inauguraran este migdia l'estada que té una vesant de col·laboració institucional dins de l'àmbit lingüístic, però sobretot l'objectiu de fer visible la realitat valenciana des de totes les perspectives possibles: la lingüística, la històrica, l'artística, la cultural i la social.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Escardussó


Blog 'Pren la paraula'


La vella normalitat no era gens normal 

Reflexions de llengua, normativa i sociolingüística de Josep Lacreu, cap de la Unitat de Recursos Lingüisticotècnics de l'AVL

 La paraula del dia