La banda simfònica de la Unión Musical Utielana (UMU) va guanyar el primer premi el passat dissabte al X Certamen Nacional de Bandes de Música de Cinema Ciutat de Cullera. Els integrants de la societat musical d'Utiel van obtindre la victòria gràcies a l'interpretació que van fer del pasdoble Fina Blasco, de Rafael Talens Pelló, i de la banda sonora de la trilogia de la pel·lícula Star Wars, baix la direcció de Francisco Javier Ros Ortega. L'elecció d'esta última obra va permetre als músic d'Utiel oferir un espectalce sincronitzat de la seua música amb les imatges de la pel·lícula escollida per a competir al concurs.

La banda utielana va obtindre la màxima puntuació del jurat qualificador amb 441 punts i un primer premi valorat en 4.000 euros. La Unió Musical de Massamagrell va ser segona amb 387 punts, cosa per la qual va guanyar 2.000 euros. En tercer lloc, amb 375 punts i un guardó de 1.000 euros, va quedar la Unió Musical Benicadell de Castelló de Rugat.

El pròxim dissabte 7 de setembre, la banda de la Unión Musical Utielana interpretarà el programa guanyador del certamen durant el tradicional concert del soci de fira a les 23 hores al teatre Rambal d'Utiel.