Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Retrats

Els quatre fotògrafs de la "divina Marilyn"

Una exposició mostra els treballs dels professionals més propers a l'actriu

Els quatre fotògrafs de la "divina Marilyn"

A través dels immortals retrats que d'ella van prendre els quatre grans fotògrafs de la seua vida, el mite Marilyn Monroe seguix viu en una exposició que junta per primera vegada les seues imatges i descobrix a París a la dona rebel i vital oculta darrere de la 'star' hollywoodiense. Sam Shaw, Milton H. Greene, André de Dienes i Bert Stern, que es van convertir pràcticament en membres de la seua família i van retratar a Monroe més enllà de la seua imatge extremadament sexualizada, mai abans havien exposat conjuntament.

En l'estiu en el qual es complixen 57 anys de la seua mort, la galeria Joseph, en el barri parisenc de li Marais, reflectix a través dels seus objectius la metamorfosi de la jove Norma Jeane en icona del segle XX a través de fotografies, portades de revistes o cartells de cinema, alguns desconeguts fins al moment.

De Dienes va ser, en 1945, el primer a immortalitzar a la jove quan esta tenia 19 anys i encara no havia canviat el seu nom pel de Marilyn Monroe. L'exposició 'Divine Marilyn' documenta tota una vida mitjançant 200 imatges, des de la xiqueta òrfena i la sempre riallera adolescent de cabell castany i arrissat prèvia al mite, fins a setmanes abans de la seua defunció.

Fotos d'infància i les seues primeres sessions com a maniquí s'intercalen amb documents de l'agència amb la qual va començar la seua carrera de model. Entre ells, una fitxa amb les seues mesures i atributs físics que inclou un suggeriment gràcies al qual es va convertir en la rossa més famosa del món: «cabell massa arrissat i indisciplinat, es recomana decoloración i permanent».

La mostra explica també amb imatges de Greene, fotògraf de moda i amic de Monroe amb el qual va viure durant quatre anys i amb el qual va crear una productora cinematogràfica per a gestionar la seua imatge, que va produir les pel·lícules «Bus stop» i «El príncep i la corista» («The Prince and the Showgirl «).

Compartir el artículo

stats