Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Opinió

El punt i a part: l'oportunitat de canviar

El punt i a part: l'oportunitat de canviar

Cada vegada que m'enfronte a un paper en blanc, tinc la necessitat de veure alguna idea acabada. En eixe quefer el punt i a part complix per a mi una funció important. M'ajuda a crear i concentrar-me en el que escric. Especialment en esta setmana quan, amb motiu de les festes taurines del poble, els membres de les penyes estan en la meua vorera entre crits i rialles fins que es fa de dia, i resulta difícil acabar un article. Per tant, ara que ens trobem dins del període vacacional, propose als lectors i a les lectores que pensem al voltant dels punts i a part que necessitem fer en les nostres vides.

Un primer punt i a part que podem plantejar està relacionat amb la Unió Europea i la migració. La impresentable actitud del ministre italià Salvini davant la situació de l'Open Arms ha tingut una resposta per part de la justícia. L'ha obligat a fer un punt i a part a les seues intencions. Potser el govern espanyol també necessitarà fer-ho després d'haver anunciat que tal volta el vaixell serà multat per no estar autoritzat a arreplegar refugiats i refugiades. Hem de ser castigats per intentar salvar un ésser humà? Si continuem així, tal vegada l'actitud de l'ajuntament de Potries de retirar i hissar la bandera europea davant la inicial actitud passiva d'Europea siga també denunciada.

El pagament per la utilització de l'AP-7 confiem que definitivament tinga el seu punt i a part i que el 2019 siga l'últim any abans de la gratuïtat del peatge en terres valencianes. Esperem, com hi deia l'articulista Jesús Puig, que no tinguem un ministre de Foment «cagamandurrio» que pose unes taxes al pas per l'autopista.

En este estiu també hem de fer un punt i a part en tot el que impedix que el valencià tinga l'oficialitat que garantix la llei. El cas del Campello, on des que governa un tripartit conservador ha desaparegut la documentació redactada en valencià, no es pot consentir. Especialment els polítics de Vox han d'entendre que la nostra llengua pròpia, com la definix l'Estatut, és un idioma oficial i cal tractar-lo d'eixa manera, encara, que no agrade.

Entre les persones que haurien d'aprofitar el període estiuenc per a fer el punt i a part es troben les polítiques. Està bé parlar amb agents socials i amb qui siga per a millorar un programa però al remat els qui s'han d'arreglar són els partits i sobretot les persones que els encapçalen. A què esperen uns i altres? Volen que la ciutadania deixe de creure en el missatge de les urnes i decidisca no votar?

En definitiva, no deixem mai de fer punts i a part en la nostra vida per a acabar amb el que no ens fa bé, canviar i plantejar-nos altres idees que ens omplin. Ens ajudarà a trobar-nos millor.

Compartir el artículo

stats