Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Premi Iturbi

La pianista Marina Gurkova oferix un recital en Requena

La prestigiosa música actuarà demà, en el temple de Santa María, a partir de les 12.30 hores, amb entrada lliure fins a completar aforament

La pianista Marina Gurkova. levante-emv

La prestigiosa pianista búlgara Mariana Gurkova actuarà demà, 15 de setembre, a Requena, amb motiu del cicle d'actes organitzats per les 20 edicions que celebra el Premi Internacional Iturbi de Piano de València. El lloc triat és el Temple de Santa María, i l'esdeveniment començarà a partir de les 12.30 hores del migdia. L'entrada a este concert serà totalment lliure fins a completar l'aforament.

El Premi Iturbi, que va nàixer en 1981, ha sigut un premi internacional que, al llarg del temps, i amb la participació de nombrosos pianistes vinguts de tot el món, s'ha anat consolidant com un referent de l'escena musical.

Igualment, molts dels joves pianistes que han configurat la seua història són hui dia artistes de reconegut prestigi.

Per això, des de l'Àrea de Cultura de la Diputació de València s'ha impulsat en este mes de setembre una sèrie de recitals de pianistes guardonats amb esta distinció, entre els quals destaca la pianista búlgara Mariana Gurkova. Gurkova començà a estudiar el piano a l'edat de cinc anys a Sofia (Bulgària), la seua ciutat natal. Als deu anys va fer el seu primer recital i als onze actuà per primera vegada amb orquestra, interpretant el concert núm. 1 de Mendelsohn.

Després de graduar-se en l'Institut Musical de Sofia, continuà estudiants en el Conservatori Superior Nacional de Bulgària sota la direcció de B. Starshenov i posteriorment amb Joaquín Soriano en el Real Conservatori Superior de Madrid, ciutat on residix des de 1988.

Un referent internacional

La pianista ha obtingut els màxims guardons en concursos nacionals i internacionals com Jaén, Senigalia (Itàlia), Santander, Cincinnati (USA), el Jacinto Guerrero (Madrid), o el José Iturbi valencià.

Tanmateix, la seua activitat concertista l'ha portada a les més prestigioses sales d'Espanya, a més de realitzar recitals i concerts amb orquestra a un grapat de països com Bulgària, França, Itàlia, Alemanya, Grècia, Txecoslovàquia, els EUA, el Brasil, Mèxic, l'Índia, el Japó, Austràlia i Sud-àfrica.

La pianista d'origen búlgar també ha gravat per a diferents cadenes de ràdio i televisió, com la italiana RAI, RTVE, Ràdio Melbourne (Austràlia), Ràdio Yokohama (Japó) i la RTV Búlgara.

La seua interpretació i enregistrament de la integral dels Estudis de Chopin ha merescut els millors elogis del públic i la crítica internacionals.

Compartir el artículo

stats