21 de octubre de 2019
21.10.2019

El MuVIM difon la vida de quatre figures il·lustrades valencianes en l'oblit

21.10.2019 | 10:43

El MuVIM ha posat en marxa des del passat mes de setembre el programa didàctic «Nostres i il·llustres». Per a l'equip del MuVIM, el propòsit del mateix és «donar difusió a 4 figures destacades de la Il·lustració valenciana que no han sigut prou reconegudes fins al moment». Des de setembre fins a desembre, l'objectiu és recordar la història dels il·lustrats Simón de Rojas Clemente, rellevant botànic, director del Real Jardí Botànic de Madrid i partícip del primer liberalisme; Joaquín Manuel Fos, industrial i gran coneixedor de la producció i comercialització de la seda; Isabel Ferrer Giner, filàntropa i fundadora de la Casa de l'Ensenyament de Castelló; i l'alacantí Francisco Javier Balmis, metge i difusor de la vacuna contra la verola.

Mitjançant tallers gratuïts dirigits a xiquets i xiquetes entre 5 i 12 anys, «Nostres i il·llustres» pretén donar a conéixer la figura d'estos quatre il·lustrats. El pròxim taller es realitzarà el 27 d'octubre i serà dedicat a la figura de Joaquín Manuel Fos i la indústria valenciana de la seda a la València del Segle XVIII, sota el títol 'Fos i la seda valenciana».

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Alacantí


Blog 'Pren la paraula'


Amaneix, que no és poc

Reflexions de llengua, normativa i sociolingüística de Josep Lacreu, cap de la Unitat de Recursos Lingüisticotècnics de l'AVL

 La paraula del dia