Nativa, la banda d'exmembres de La Raíz, estrena este dissabte el seu primer àlbum a la Sala Repvblicca de Mislata. A finals de juliol es van donar a conèixer i dos mesos més tard ja sortia a la llum el seu primer disc; ara, arriba la gira.

Nativa és el nou projecte musical format per cinc components de La Raíz que, a partir d'este mes de novembre, començarà a recórrer els escenaris, després d'haver-se presentat «a casa», a la Fira i Festes de Gandia, el passat mes d'octubre. La primera parada de la gira, obligatòria, serà València. Després la música dels Nativa es gaudirà a Barcelona, a Madrid i al Festivern de Tavernes de la Valldiga.

Adri Faus, Xavi Banyuls, Edu Soldevila, José Carlos García «Sen-K» i Julio Maloa han decidit batejar el seu primer disc amb el mateix nom del grup, Nativa, ja que fa al·lusió també al fet de nàixer i de tindre uns orígens. Es tracta d'un treball que juga amb sons orgànics i electrònics, uns trets que ja van deixar veure en els seus dos singles. «Rua Na Selva» va suposar el tret de sortida i s'ha convertit en un cant a la llibertat i a la lluita contra una societat tediosa i avorrida. En poc més d'un mes, el videoclip acumula més de 150.000 reproduccions. D'alrtra banda, «Nadie», el segon single, és una cançó carregada de missatge que, alhora, convida a ballar.

El gruix de la gira de Nativa es desenvoluparà al llarg del 2020 i promet remoure consciències, ja que les lletres parlen de les injustícies del món i de la necessitat de lluitar contra les desigualtst socials, la violència o la pèrduda depersonalitat i ego. A més, la banda també promet sorprendre, ja que els cinc excomponents de La Raíz són, sobretot, una banda de directe, afirmen.

Este primer disc ha nascut sota els comandaments de Genís Trani i Adri Faus a la producció i ha viatjat fins Nova York, on Alex Psadourakis s'ha encarregat del mastering. Es tracta d'un àlbum sense complexes que els Nativa prometen que «fa viatjar per diferents estats i emocions». El proper dissabte, 16 de novembre, es podrà gaudir, sentir i ballar a la Sala Repvblicca de València.