26 de noviembre de 2019
26.11.2019
Levante-emv

Joan Carles Ventura guanya el XVII Premi de Narrativa Juvenil Ciutat de Torrent

L'obra guanyadora, "Estira el fil, Ariadna!" rebrà una dotació econòmica valorada en 12.000 euros

25.11.2019 | 21:00
L'acte va estar presentat per Patricia Martínez, membre de Cucurucú Teatre.

La sala d'actes de la Casa de la Cultura va acollir el diumenge passat dia 24 l'acte de lliurament dels Premis de Narrativa Juvenil i Poesia Ciutat de Torrent, organitzats per l'Oficina de Promoció i Ús del Valencià de l'Ajuntament de Torrent, on Joan Carles Ventura ha sigut el guanyador del XVII Premi de Narrativa Juvenil amb l'obra «Estira el fil, Ariadna!» mentre Vicent Sanhermenaldo ha sigut triat finalista en la mateixa categoria. D'altra banda, el guanyador del X Premi de Poesia ha sigut Francesc Pastor amb el poemari «Nus de somnis».

Pero este no és l'únic guardó que ha guanyat Ventura (Sueca, 1978) ja que a principi de 2019, al gener, ja es va alçar amb l'IV Premi de Novel·la Negra Memorial Agustí Vehí Vila del festival català Tiana Negra, amb la novel·la «Em diuen fletxa», un «homenatge als escriptors clàssics nord-americans de gènere negre», segons explica ell mateix.

L'acte, presentat per Pilar Martínez, membre de Cucurucú Teatre, va comptar amb la presència de l'alcalde Jesús Ros, la regidora d'Educació i Dinamització Lingüística, Patricia Sáez, acompanyats dels membres de la corporació municipal. L'obra guanyadora de narrativa juvenil «Estira el fil, Ariadna!» rebrà una dotació econòmica de 12.000 euros i la finalista «Quan encara podiem somiar», de 1.800 euros. Al mateix temps, el poemari guanyador ha obtingut 3.000 euros. D'esta manera, l'Ajuntament de Torrent es fa càrrec del pagament de part de la dotació del primer premi amb un import total de 9.000 ?. Caixa Rural Torrent, per la seua banda, patrocina el premi amb 3.000 ? per a completar els 12.000 de dotació. I l'editorial Tabarca, per la seua part, assumix els 1.800 ? del premi finalista de narrativa i dels 3.000 ? del premi de poesia.

En total s'han presentat 27 obres que ha valorat el jurat format per escriptors valencians de reconegut prestigi en el món de les lletres valencianes com són Josep Palomero, Joaquina Barba i Vicente Muñoz Puelles; un representant de Caixa Rural que patrocina el premi de narrativa juvenil i la regidora d'Educació i Dinamització Lingüística, Patrícia Sáez, que el presidix i ha valorat la importància d'estos premis «per a promoure la literatura de qualitat en valencià i donar una oportunitat als escriptors de la nostra llengua». El jurat de poesia el componen els mateixos escriptors a més del poeta Berna Blanch, que fou el guanyador de la primera edició del Premi de Poesia Ciutat de Torrent.

El lliurament dels premis ha sigut el punt final d'una setmana dedicada a la literatura i al foment de la lectura en valencià adreçada als instituts de Torrent, per això des de l'Oficina de Promoció i Ús del Valencià s'han programat uns tallers adreçats als alumnes conduïts per Irene Rodrigo, la presentadora del programa d'À Punt, «Una habitació pròpia», que ha visitat els instituts els dies 11 i 12 de novembre per a parlar sobre la importància de llegir en valencià.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Femar


Blog 'Pren la paraula'


La vella normalitat no era gens normal 

Reflexions de llengua, normativa i sociolingüística de Josep Lacreu, cap de la Unitat de Recursos Lingüisticotècnics de l'AVL

 La paraula del dia