29 de noviembre de 2019
29.11.2019
Levante-emv

Mislata selecciona a deu artistes per a la nova edició de la seua Biennal

Les membres del jurat han avaluat, durant una setmana, les 308 propostes rebudes a la convocatòria de premis

28.11.2019 | 22:37
El jurat de la Biennal està format per Isabel Tejeda, Ester Alba Pagán i Alba Braza.

El jurat de la Biennal de Mislata d'esta edició, format per les expertes en art contemporani Isabel Tejeda, Ester Alba Pagán i la comissària de l'edició, Alba Braza, ja ha fet públic el seu veredicte, després d'una setmana intensa de treball per a avaluar les 308 propostes rebudes a la convocatòria de premis d'adquisició, mitjançant la qual l'Ajuntament de Mislata incrementarà amb dues obres el seu patrimoni municipal. Les persones premiades rebran 7.000 euros i 6.000 euros pels seus treballs.

Com a novetat, en esta edició, el jurat únicament ha fet la selecció dels 10 finalistes que exposaran les seues obres a Mislata, però els treballs premiats seran triats per una delegació ciutadana: un nou òrgan que es conformarà per quinze persones residents en el municipi de diferents trams d'edat, i cap d'ells ha de pertànyer a l'àmbit artístic, ni des del punt de vista formatiu ni professional. D'esta manera, la ciutadania s'implicarà en el coneixement de la matèria artística a través d'un acostament, un procés de mediació que implica el públic de la futura exposició.

Esta edició dels premis, comptarà així amb una exposició d'obres de Miquel García, Irene Grau, Josep Tornero, Beatriz Higón, Rafa Tormo, Vall Galera, María José Ribas, Davinia Velasco, Art al Quadrat, i Diego José Díaz. Tots ells, amb aval i trajectòria en el panorama d'art contemporani. Les seues obres, segons sol·licitaven les bases d'esta edició, faran diferents mirades a l'àmbit de la memòria des d'un compromís social. Així, es tractaren aspectes com la memòria històrica i col·lectiva, amnèsies, o els avanços socials de la democràcia.

Per a l'alcalde, Carlos Fernández Bielsa, «la nostra aposta per la cultura i per l'art té una resposta cada vegada més àmplia i reconeguda per molts sectors de la societat, i continuarem apostant per esta línia de treball, perquè ens fa més lliures i amplia les nostres perspectives com a ciutat».

Per a Pepi Luján, regidora de Cultura; «esta edició té un significat especial perquè recuperarem la memòria col·lectiva local, i remarcarem la història perquè sense recordar el passat no podem avançar cap al futur. En este sentit, la meua enhorabona a tots els artistes presentats per l'excel·lent nivell de propostes, molt originals, i plenes de compromís».

La comissària de l'edició i portaveu del jurat, Alba Braza, per la seua part va voler reconéixer «un nivell molt alt de les propostes presentades, i han donat resposta al model de memòria que es proposava en la convocatòria; amb obres que tracten la memòria col·lectiva, memòria històrica, memòria en qüestions de canvis en el medi ambient, també memòria relacionada amb l'holocaust i la segona guerra mundial, i fins i tot el big data com un punt de vista actual». També ha volgut incidir en què «el veredicte compleix amb la paritat exigible, i la selecció va ser dura per l'elevat nombre de propostes amb molta qualitat».

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Frugalitat


Blog 'Pren la paraula'


Paraules amb denominació d'origen 

Reflexions de llengua, normativa i sociolingüística de Josep Lacreu, cap de la Unitat de Recursos Lingüisticotècnics de l'AVL

 La paraula del dia