El conseller Vicent Marzà va ser l'encarregat de tancar l'acte d'inauguració del curs acadèmic de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL). «És un plaer estar ací, per a una persona que ha crescut amb l'estima a la llengua i al país», va reconéixer.

Així, Marzà va felicitar el paper de la institució, una AVL que, malgrat «nàixer en moments difícils, ara està tan consolidada i fent un treball impecable i digne, una tasca no només per la llengua, sinó també per la cohesió del País Valencià». En este sentit, va marcar el seu caràcter «indispensable», un mèrit que s'ha guanyat «gràcies a una intensa activitat i també al rigor de la institució i el prestigi que està donant a la llengua», va afirmar, al mateix temps que va assegurar que fou «un gran pas endavant en defensa del valencià».

Fruits d'una llavor

«La llengua és un dels grandíssims patrimonis que tenim els valencians, la qual cosa ens ajuda a unir-nos i a estimar-nos, i per això és important que hi haja institucions que premien persones que treballen per donar-li prestigi», va apuntar.

Sobre els guardonats, el conseller sols va tindre paraules d'agraïment per a Rosa Serrano i Ramon Lapiedra, «dos persones a qui devem tantíssim, ja que si alguns estem ací és gràcies a vosaltres». Sobre els resultats de la seua tasca, Marzà els va donar les gràcies per «ser l'herència de la llavor que vàreu sembrar».

No obstant això, el conseller també va demanar estar alerta en «temps que no són fàcils, temps on hem de seguir units i cohesionats per tal de garantir de fer passes endavant». A més, Marzà va destacar la necessitat d'«evitar la confrontació per la llengua i seguir avançant per a tindre un futur millor per al nostre país».

En este sentit, va reafirmar la importància de treballar per la unitat lingüística, el que també passa per l'aprovació «d'un requisit lingüístic que siga capaç de garantir el dret dels valencians i valencianes a dirigir-se a l'administració en la seua llengua».