La Fundación Divina Pastora ha signat un conveni de col·laboració amb la productora de formats per a televisió FXproTv per a la posada en marxa del projecte audiovisual «El Capità Zheimer», un capítol d'animació en 2D de set minuts de duració per a xiquets de sis a deu anys, amb la finalitat de continuar acostant-los la malaltia de l'alzheimer amb una visió diferent, «en positiu».

L'emissió i difusió d'este capítol pilot, basat en les novel·les gràfiques del mateix nom de Nacho Golfe, es durà a terme en 2020, segons informen fonts de la fundació. Amb esta iniciativa, «es pretén tractar la malaltia en positiu, fomentar els valors de respecte cap als majors i intentar que es convertisca en un suport per a malalts i familiars».

Els protagonistes de la història són l'avi, la seua néta i els seus amics. A través del llibre d'Història que el protagonista (el senyor Nicolás que al mateix temps és el Capitán Zheimer) va escriure abans de patir alzheimer, i gràcies a la imaginació, «l'avi i els xiquets viatjaran a través del temps passant mil i una aventures».

Este capítol pilot es presentarà a diferents televisions, tant autonòmiques com nacionals, així com a festivals d'animació. De moment, la productora ha presentat el projecte de sèrie animada «El Capità Zheimer» en dos importants esdeveniments de coproducció: Cartoon Fòrum a Tolosa (França) i 3DWire, a Segòvia. També ha rebut una invitació especial per a la participació en el Memorables Film Festival 2020.

El projecte també té el suport de l'Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer de València (AFAV), la Fundació CENT i d'Alzheimer's Society UK. A més, per a la seua producció FXproTV compta amb una subvenció de l'Institut Valencià de Cultura, el patrocini de Cafemax, a través de la seua marca Teika, i un contracte de cessió de drets per a la seua emissió en À Punt.

La Fundació Divina Pastora desenvolupa diferents projectes relacionats amb l'alzheimer. A més de patrocinar la gira de concerts del cor «Les Veus de la Memòria» d'AFAV, l'únic d'Espanya format per malalts d'alzheimer, enguany ha recolzat el projecte «L'essència de la memòria' de l'equip d'Alva Cultural les conclusions del qual van demostrar la importància que té el sentit de l'olfacte i l'art per a evocar records i rememorar sensacions i experiències viscudes.