Joieria, art i disseny es donen cita de nou enguany, en l'entrada de la Seu de Velluters de l'Escola d'Art i Superior de Disseny de València (EASD), amb la celebració de la desena edició de la Botiga dels joves joiers. Es tracta d'un gran aparador de joieria contemporània en el qual participen un total de 34 alumnes i exalumnes de l'especialitat de joieria i que servix per a donar a conéixer el món de la joieria contemporània al públic que desitge passar per la mostra, oberta de 10:00 a 20:30 hores.

Des d'ahir i fins demà, estudiants i futurs dissenyadors de joieria acosten el seu treball, compartixen i intercanvien impressions, mostren els seus coneixements i exposen les seues creacions de tipus més comercial en forma de joies. Per això, l'espai s'ha convertit en una gran exposició amb diferents estands que mostren la joieria contemporània de València, amb treballs de joves autors formats en l'EASD. A més, s'acosta esta disciplina com a llenguatge artístic i indústria creativa i innovadora.

La mostra, que ha fet 10 anys amb èxit, es complementa amb activitats creatives d'altres disciplines a les quals es pot assistir de manera gratuïta. La Botiga compta també amb la col·laboració d'altres especialitats de l'EASD com a moda, interiors o fotografia, que enriquixen tot el que s'ha programat durant estos dies.

Ahir, a la inauguració oficial sonà la música de la DJ Lucía Gea i hui, a les 13:00 està programada la intervenció de Teresa Tormo titulada «Això no és una joia», per a donar visibilitat a la joieria contemporània. La recta final de la programació arribarà demà, a les 18:00 hores, amb la desfilada de moda , que sorgix de la col·laboració entre els estudiants de les disciplines de joieria i moda de l'escola.

Enguany, com a novetat, la Botiga dels Joves Joiers ha organitzat els Premis Joves Joiers, on tres joiers professionals -Rodrigo Acosta, Miryam Moreno i Elisabet Moreno- exerciran de jurat per a triar les peces guanyadores entre les joies de l'exposició. Després de la desfilada de moda, tindrà lloc el lliurament de premis, a les 19:30 hores.

L'actuació d'òpera, a càrrec de Rafa Quirant, posarà el punt final a l'acte de clausura d'una nova edició de la Botiga dels Joves Joiers. Els participants de l'actual edició -l'organització de la qual és a càrrec enguany de les alumnes de tercer de grau- són: Cristina Alises, Sheila Gadea, Carlos Aguilar, Marc Duart, Débora Mir, Pilar Viedma, Laura Zamora, Marina Cus, Edwin Álvarez, Ángela Colomer, Julio Gil, Gesmiler Schoeps; Bondita Chueca, Tamara Rosalía; María Soriano i María Ferreres. També participen David Martí, Leo Yeoman, Sunsi Martínez, Lucía Sáez, Carlota de Paz, Ana Monleón, Alejandro Salazar, Clara Gil; Belén Campos, Glenny Lantigua, María Fe Cortez,Mar Berlanga, Marta Fenollar, Begoña Conde, Mónica Cano, Marina de l'Olmo, Emma Lichtenstein i María Juárez.

A la inauguració assistí molt de públic, a més d'Inmaculada Sánchez Velasco, de la Conselleria d'Universitats; de Miquel Clemades, gerent del Centre d'Artesania Comunitat Valenciana; de la directora de l'EASD, Rosa Esteban; i de la cap del Departament de Joieria, Ana García San Miguel.