La Colla de Dolçaines i Percussió de la Universitat de València (UV) ha obert el termini d'inscripció per a les proves d'accés. Sota la direcció de Juan Ramon Martí i Chulià, la Colla va nàixer el 2016 amb l'objectiu de ser una agrupació estable, representativa i innovadora en el camp de la música tradicional, sempre des d'un vessant formatiu.

Però, a més de gaudir tocant esta música tan tradicional, els membres de la Colla poden obtenir crèdits ECTS i millorar la seua formació musical però també pedagògica.

Per formar part de la colla només cal no haver superat els 26 anys i estar matriculat a la UV, a més de tindre coneixements previs de l'instrument i superar una prova de nivell molt senzilla. Es pot fer la inscripció fins al pròxim dimecres dia 19 de febrer, i participar en les proves, a través del lloc web de la Fundació General de la Universitat de València en l'apartat «Agrupacions Musicals».

Estes colles tenen l'origen a principi del segle XX, quan es podia escoltar pels carrers dels pobles la música d'una dolçaina en solitari que, acompanyada d'un tabalet, feien sonar melodies antigues i noves. Els dolçainers van començar a desaparèixer fins que a partir dels anys 70 una onada de joves va prendre la iniciativa i van crear una xarxa de noves escoles de música tradicional.

Ara, la UV se suma a este corrent amb la posada en marxa de la Colla de Dolçaines i Percussió.