Com tots els anys, des de fa 55, les agrupacions d'Scouts Valencians, participen en el Festival de la Cançó Scout on xiquets, xiquetes i joves de sis a 21 anys gaudixen d'un cap de setmana de música i convivència mentre aprenen valors.

El Festival de la Cançó Scout tindrà lloc hui en el Passeig d'Aragó d'Alboraia i mobilitzarà a més de 1.600 scouts de la Comunitat Valenciana, a més dels veïns que segur acudiran a este esdeveniment.

El Grup Scout Sant Cristóbal és el guanyador del passat festival, per la qual cosa ha organitzat junt amb Scouts Valencians esta edició. A més, es dóna la circumstància que el grup d'Alboraia celebra durant este curs el seu 50é aniversari, per la qual cosa el festival té un significat major si cap i la celebració és fa per partida doble.

En esta edició, el festival també és una activitat solidària, per la qual cosa l'organització ha donat la inscripció de l'esdeveniment a l'Associació Protectora d'animals Una Mano para una Pata.

Amb més de 4.000 persones repartides en més de 40 grups, Scouts Valencians representa en la Comunitat Valenciana a ASDE Scouts d'Espanya, la major ONG de voluntariat juvenil del país. A més, és líder en educació no formal i participa en el programa Reconoce, avalat per l'Institut de la Juventud de España (Injuve), amb l'objectiu d'acreditar les competències adquirides pel jovent a través de la participació en voluntariat.