El Gran Teatre Antonio Ferrandis de Paterna complix 20 anys des que fóra inaugurat l'any 2000. El pròxim 19 de febrer es compliran dues dècades de la remodelació a la qual va ser sotmès aquest emblemàtic immoble protegit després de ser adquirit per part de l'Ajuntament, convertint-se en epicentre de l'activitat social, cultural i associativa de la ciutat.

Durant aquests 20 anys, s'han representat 834 funcions i pel seu pati de butaques han passat més de 220.000 espectadors. Actors i actrius de la talla de Concha Velasco, Paco León, Carmen Machi, José Sagristà, Lolita, Juan Echanove, Verónica Forqué o Rafael Álvarez «El Brujo», han passat pel seu escenari gràcies a una cuidada programació que situen al Gran teatre Antonio Ferrandis en tot un referent de l'àmbit artístic, teatral i cultural.

El Gran Teatre és, a més, la seu oficial del Festival de Cinema Antonio Ferrandis, un certamen que ha complit ja quatre anys i que s'ha consolidat com una de les cites cinematogràfiques més destacades del panorama autonòmic.

Així mateix, l'edifici acull una exposició permanent que homenatja a l'actor paternero que li dóna nom, Antonio Ferrandis, en la qual es poden veure premis i guardons que el propi Ferrandis donó a Paterna.

A més, en el Gran Teatre se celebren cursos, exposicions artístiques, esdeveniments i tot tipus d'actes, sent referència en la vida social de Paterna. L'edifici original, que data de 1915, també va anar abans espai d'oci i entreteniment per als veïns i veïnes de Paterna, amb una sala cinema i teatre amateur i una sala de ball.