17 de febrero de 2020
17.02.2020

El Gran Teatre Antonio Ferrandis de Paterna celebra el seu 20é aniversari

El pròxim 19 de febrer es compliran dues dècades de la remodelació de l'edifici, que data de l'any 1915

17.02.2020 | 04:15

El Gran Teatre Antonio Ferrandis de Paterna complix 20 anys des que fóra inaugurat l'any 2000. El pròxim 19 de febrer es compliran dues dècades de la remodelació a la qual va ser sotmès aquest emblemàtic immoble protegit després de ser adquirit per part de l'Ajuntament, convertint-se en epicentre de l'activitat social, cultural i associativa de la ciutat.

Durant aquests 20 anys, s'han representat 834 funcions i pel seu pati de butaques han passat més de 220.000 espectadors. Actors i actrius de la talla de Concha Velasco, Paco León, Carmen Machi, José Sagristà, Lolita, Juan Echanove, Verónica Forqué o Rafael Álvarez «El Brujo», han passat pel seu escenari gràcies a una cuidada programació que situen al Gran teatre Antonio Ferrandis en tot un referent de l'àmbit artístic, teatral i cultural.

El Gran Teatre és, a més, la seu oficial del Festival de Cinema Antonio Ferrandis, un certamen que ha complit ja quatre anys i que s'ha consolidat com una de les cites cinematogràfiques més destacades del panorama autonòmic.

Així mateix, l'edifici acull una exposició permanent que homenatja a l'actor paternero que li dóna nom, Antonio Ferrandis, en la qual es poden veure premis i guardons que el propi Ferrandis donó a Paterna.

A més, en el Gran Teatre se celebren cursos, exposicions artístiques, esdeveniments i tot tipus d'actes, sent referència en la vida social de Paterna. L'edifici original, que data de 1915, també va anar abans espai d'oci i entreteniment per als veïns i veïnes de Paterna, amb una sala cinema i teatre amateur i una sala de ball.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Salut


Blog 'Pren la paraula'


¿El covid o la covid?

Reflexions de llengua, normativa i sociolingüística de Josep Lacreu, cap de la Unitat de Recursos Lingüisticotècnics de l'AVL

 La paraula del dia