L'Orquestra Filharmònica de la Universitat de València (OFUV), dirigida per Beatriz Fernández Aucejo, inicia una gira de concerts previs a les celebracions del seu 25é aniversari com a formació. Les representacions arrancaran hui, dijous 20 de febrer i el dissabte 22 a la Comunitat Valenciana, a Ontinyent i Llíria respectivament. D'ahí es traslladaran a Àvila, on oferiran un concert el 28 de febrer a les 20:30 hores a l'Auditori Lienzo Norte. Més tard, saragossa serà l'última parada de la gira, on oferiran un concert l'1 de març a les 11:30 hores a l'Auditorio de Saragossa.

El repertori

El leitmotiv d'estos recitals és la música de compositors russos del segle XX. Amb este programa, l'Orquestra Filharmònica de la Universitat de València pretén donar a conéixer al públic els ritmes russos més característics de l'època, ja que totes les peces narren una història, des de l'imperi tsarista fins al comunisme i la Unió Soviètica.

A Ontinyent, l'Orquestra Filharmònica de la Universitat de València estrenarà un programa, i interpretarà diferents peces, entre valsos i poloneses, de compositors com Glazunov i Glinka Txaikovski; entre els quals destaca el ballet de La bella dorment d'este últim.

A Llíria, els músics repetiran estes peces, a les quals s'afegirà la Simfonia Número 12 de Xostakóvitx, que per la seua heroïcitat i grans plans sonors és característica de la música russa. Este mateix programa conjunt es repetirà en la primera parada de la gira a Àvila.

El concert final, el de Saragossa, està dividit en dues parts. En la primera interpretaran la cantata Aleksander Nevski, de Serguei Prokófiev. Per a això, l'Orquestra estarà acompanyada del Cor Amici Musicae de l'Auditorio de Zaragoza, el director titular del qual és Igor Tantos, i comptarà amb la veu d'Ekaterina Antipova (mezzosoprano). L'orquestra valenciana finalitzarà esta visita a la capital aragonesa amb la Simfonia número 12 de Xostakóvitx , peça que s'ha interpretat en altres llocs de la gira.

Beatriz Fernández, directora de l'orquestra, afirma que és «un orgull tenir l'oportunitat d'eixir del nostre entorn per a donar a conèixer qui som i el que som capaços de transmetre mitjançant el missatge de la música». «Afrontem amb molta il·lusió este repertori de qualitats artístiques molt exigents i, que a més, ens il·lustra amb el rerefons historicopolític del compositor amb la seua Rússia, mitjançant la simfonia i el contingut cinematogràfic a les mans d'Eisenstein i la genialitat musical de Prokófiev», conclou.