La Jove Orquestra Simfònica de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV), dirigida per Cristóbal Soler, comença aquesta vesprada la seua temporada 2020 en el Palau de les Arts de València. El concert, que tindrà lloc a les 18.00 hores a l'Auditori del Palau de les Arts de València, es basarà en àries d'òpera i romances de sarsuela, que seran interpretades pels alumnes de cant del Conservatori Superior de Música de València amb directors convidats procedents de l'Acadèmia Internacional de Direcció d'Orquestra José Collado (A.I.D.O), que col.labora per segon any consecutiu amb la FSMCV per tal de dur a terme un projecte pedagògic i artístic sense precedents.

Aquesta serà la primera vegada que la nova plantilla, formada per 107 músics, actúe en conjunt, ja que els seus integrants van ser seleccionats el passat mes de novembre després de realitzar proves a més de 350 joves músics procedents de les societats musicals de la Comunitat Valenciana i, per primera vegada, d'altres punts Espanya, com Barcelona o Granada, entre altres. La plantilla de la Jove Orquestra està integrada per músics d'entre 15 i 28 anys, dels quals el 53 % són dones.

La presidenta de la FSMCV, Daniela González, ha indicat que «la Jove Orquestra Simfònica és un dels projectes artístics més rellevants de Federació, en el qual procurem promoure el talent jove dels instrumentistes de corda que sorgeixen de les nostres societats musicals i proporcionar-los nous horitzons professionals. Un projecte que implementem ara amb la col·laboració de la prestigiosa Acadèmia AIDO, per a propiciar una experiència més enriquidora si cap als nostres músics, permetent-los treballar amb diferents directors d'orquestra i joves cantants».

Repertori líric

La Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana dedica aquest primer concert de la temporada de la Jove Orquestra Simfònica a fer un recorregut per algunes de les més destacades àries de tots els temps i romances de sarsuela més conegudes entre el públic.

Àries d'òpera de Il Barbiere di Siviglia, L'elisir d'amore, La Sonnambula, Lucrezia Borgia, Don Pasquale, etc... junt a una sel.lecció de les més belles romances de Sarsuela, de títols com La Revoltosa, La Tabernera del puerto, La del manojo de rosas, La marchenera, La Tempranica o La Gran Via, faran gaudir a tots els amants de la música.

Directors convidats

Per altra banda, cal destacar que per a aquest concert el mestre Cristóbal Soler comptarà a més dels seus directors assistents (Saül Gómez, Vicent Mengual, i Álex Puchades) amb Daniel Gil de Tejada i Oliver Díaz en qualitat de directors convidats, dos dels directors joves més reconeguts del moment, seguint la línia de formació i promoció del talent jove de la FSMCV.