«Vaig a contar-vos una història: El dia que Sergio va arribar al món a València, ningú s'ho esperava. Va ser un dia molt fred i va haver de passar alguns dies a l'hospital, ja que va nàixer abans del dia previst. Per això va haver d'estar en una incubadora, així i tot, van ser uns dies en què el temps va passar ràpid als braços amorosos de les infermeres que el van cuidar. I quan per fi es va posar fort, Sergio va iniciar la que seria la seua millor aventura: viure».

Així comença Sergio y Piti son adoptados (Litword, 2020), el conte que la parella homoparental resident a València i formada per Vicente Molina i Óscar Lendinez publicarà en les pròximes setmanes per a explicar com, gràcies al sistema d'adopció nacional, el seu fill Sergio va arribar a les seues vides en 2016, després de sis anys d'espera, al costat del seu peluix Piti, qui narra la història i explica que, a través d'un fil roig, la vida de l'infant i la dels seus papàs ja estava unida.

Un dels autors del conte, Vicente Molina, explica que Sergio y Piti son adoptados, «és un conte escrit amb moltíssim amor en el qual expliquem a xiquetes i xiquetes de la mateixa edat que Sergio, de cinc anys, que hi ha més maneres de crear una família». «És una història que ens endinsa en la il·lusió d'uns pares, l'esperança d'un xiquet esperant ser adoptat per a poder formar part d'una família i en el procés de l'adopció», afegix.

La idea de plasmar per escrit la seua història, explica Vicente, feia molt de temps que rondava pel seu cap, però també pel d'Óscar: «L'editorial que ens publicarà el conte va ser qui es va posar en contacte amb nosaltres, ens ho van proposar i la veritat és que no ens ho créiem». «Estem molt contents, però més enllà de tot, estem molt agraïts perquè, amb tot açò, podem aconsellar i ajudar a moltes persones al fet que facen el pas per a adoptar», assenyala.

Vessant solidària

La publicació de Sergio y Piti son adoptados també té una vessant solidària ja que com bé explicaMolina, el 50 % dels beneficis es destinaran a la «Fundación Soñar Despierto», una entitat amb presència a Barcelona, Madrid, Sevilla i València que des de fa més d'una dècada col·labora amb els centres d'acollida on viuen menors que, per diversos motius, han hagut de ser separats de les seues famílies i han paassat a ser tutelats per l'Estat.

L'objectiu d'esta entitat radica a aconseguir que tots ells tinguen les mateixes oportunitats que la resta de xiquetes i xiquets de la seua edat, independentment de les circumstàncies que els han tocat viure.