L'Ajuntament de Manises i la Societat Espanyola de Ceràmica i Vidre (SECV) han formalitzat una futura col·laboració mitjançant la signatura d'un conveni que permetrà que les dos entitats treballen juntes en el desenvolupament i promoció del sector ceràmic.

El regidor de Turisme i Promoció de la Ceràmica de l'Ajuntament de Manises, Xavier Morant, va voler destacar «la importància de treballar amb altres entitats a nivell nacional perquè Manises siga un municipi exponent en patrimoni i tradició ceràmica».

La Societat Espanyola de Ceràmica i Vidre és una associació no lucrativa constituïda en 1960 el principal objectiu de la qual és l'estímul i impuls del creixement i millora de les indústries de la ceràmica i vidre mitjançant la investigació científica. És ací on es produïx el nexe d'unió ja que tant l'Ajuntament de Manises com la SECV, tenen interessos comuns en l'àmbit de la investigació i difusió del patrimoni històric ceràmic. Amb la signatura d'este conveni de cooperació, que durarà un any i és prorrogable, els dos ens es comprometen a propiciar el desenvolupament de projectes d'interés comú, com activitats formatives i projectes d'investigació.

Intercanvi de coneixements

De la mateixa manera, amb la signatura del conveni, tant el consistori com la Societat Espanyola de Ceràmica i Vidre es comprometen a facilitar l'intercanvi de coneixement, experiències en jornades, congressos i cursos, i a dur a terme accions que siguen considerades d'interés mutu.