La huitena edició de la Mostra Internacional de Cinema Educatiu, coneguda per totes i tots com MICE, ha fet un pas més i ja compta amb cartell oficial, que es va donar a conéixer el dimarts a la nit en un acte que va sumar audiovisual, poesia, dibuix i música.

L'obra dels germans Nacho i Joan Catalán es va descobrir entre aplaudiments en un esdeveniment realitzat a l'IES Lluís Vives de València i en ell, amb simpàtics dibuixos infantils dirigits als més menuts, es reflexa una estructura similar a les de les falles infantils, plena de detalls. «Es veu la idiosincràsia valenciana, marcada amb molts colors i recarregada de detalls», apunta el director Voro Huertas, que «estrena» càrrec amb esta edició, agafant així el relleu de Josep Arbiol.

En la presentació del cartell també es va visionar el videoclip «Astronaut», que formarà part de la secció oficial, i mentre les imatges estaven en la pantalla, els dos artistes van dibuixar davant del públic, per a, més tard, signar cartells. Tanmateix, l'acte va començar amb la recitació dels versos del poema «Nuestra juventud no muere», de Miguel Hernández, que forma part de Viento del Pueblo. Els versos estigueren acompanyats amb piano, de la mà de l'estudiant Irene Alandí.

En finalitzar la presentació del cartell -on també es va parlar de les edicions de l'Havana, que s'acaba de realitzar, i de la pròxima que portarà el cinema als xiquets i xiquetes del Sàhara- Eva Bonora va cantar al pati de l'institut.

Segons avança Voro Huertas, la propera edició, que se celebrarà del 4 al 17 de maig, s'obrirà amb una gala inaugural a Catarroja. Per això, el municipi de l'Horta Sud també acollirà pròximament la gravació de l' spot oficial, que farà un guiny a l'edició de l'Havana i també inclou una tradició valenciana com la vela llatina.Com explica el director, l'edició de 2020 se centrarà més, si cap, en l'educació, fins a un «punt obsessiu», reconeix. «El festival ha crescut molt i seguirem en eixa línia, però volem replantejar algunes qüestions per a fer un festival més educatiu encara i plantejar, per exemple, guies didàctiques», explica. A més, considera que la MICE és «un festival de referència, però està deixat de banda».

En 2019, els centres educatius presentaren més de 500 curts, i el cinema arribà a vora 48.000 alumnes de tots els nivells educatius, gràcies a la trentena de municipis que es sumaren a esta cita educativa. Ara, ja s'han adherit més de 60.