16 de marzo de 2020
16.03.2020
Levante-emv

Torna la serie «Cosmos» per a lluitar contra la guerra a la ciència

16.03.2020 | 04:15
Torna la serie «Cosmos» per a lluitar contra la guerra a la ciència

Quan la productora nord-americana Ann Druyan es va ficar en el rodatge d'una sèrie divulgativa sobre la ciència amb l'astrofísic Carl Sagan tenia 30 anys. Ara va camí de complir 71 i el món no és ja, diu, un lloc on la ciència faça somiar, sinó un blanc de crítiques i escepticisme que ella torna a combatre amb la tercera temporada de «Cosmos». «Hi ha hagut una espècie de guerra contra la ciència a Estats Units i altres països. Quan Carl i jo comencem amb la sèrie original, encara es veia un el futur de la ciència com un somni meravellós, fins i tot parlem del canvi climàtic. Ara els científics saben que estan en el centre de la tempesta», diu Druyan.

Druyan creu que ja no viu en aqueix món en el qual el respecte a la ciència era un fet. Al contrari, la intenció és «matar al missatger» i per aquest motiu aquesta tercera temporada, «Cosmos: Altres mons», que s'estrena hui en National Geographic, se centre en «les històries dels herois». «Pot ser que mai hages escoltat parlar d'ells, però veure'ls implica una visió de futur. Crec que els somnis són mapes i si no hi ha somnis, simplement aqueix vel d'ombra i tristesa que tots sentim és molt difícil motivar a la gent».

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Frugalitat


Blog 'Pren la paraula'


Paraules amb denominació d'origen 

Reflexions de llengua, normativa i sociolingüística de Josep Lacreu, cap de la Unitat de Recursos Lingüisticotècnics de l'AVL

 La paraula del dia