La companyia Extremus Dansa i l'Associació La Calle Baila prossegueixen de manera online els seus projectes d'inclusió social a través del flamenc dirigits a xiquets i xiquetes, la majoria d'ètnia gitana, del barri del Cabanyal.

L'alumnat, que va interrompre les seues classes al març per la crisi sanitària, continua ara mitjançant ordinadors, tauletes o mòbils els tallers de ball flamenc, coreografia, calaix, cante i guitarra que els ofereix «A Quelar! Cabanyal». Tallers que compaginen amb les classes personalitzades del projecte «Corda Cabanyal» per a afermar hàbits d'estudi i superar la bretxa digital.

La reconversió de les activitats a modalitat online ha sigut, com explica la coreògrafa i ballarina Eva Moreno, deixebla d'Antonio Gades i directora de Extremus Dansa i La Calle Baila, una celebració de superació: «El procés ha sigut molt positiu, les famílies i els joves van aconseguir superar els primers moments de desconeixement digital i actualment són capaços de desembolicar-se amb moltíssima més seguretat en les plataformes digitals gràcies al treball conjunt de famílies i equip de 'Corda i A Quelar!'».

I tot això sense oblidar la tenacitat i entusiasme dels artistes, que són part del professorat, com Ricardo Bustamante o Juan Manuel Maya, al costat de professors convidats com María José Soto León o José Salguero que fa que els xiquets «estiguen molt motivats i seguisquen les classes online de manera regular».

«A quelar! Cabanyal» es va iniciar en 2018 com un programa presencial i gratuït de tallers relacionats amb el flamenc i classes magistrals dirigides a joves de l'antic barri de pescadors. Una iniciativa que ha perdurat en el temps i que des de febrer contínua gràcies a la subvenció de la Regidoria de Serveis Socials de l'Ajuntament de València, i les ajudes de la Xarxa Solidària Bankia, que han facilitat la creació de material audiovisual i una web sobre el projecte per a la seua difusió.