La Fundación Juntos Por la vida ha organitzat per al pròxim dissabte a València l'esdeveniment «CuMeEs for Africa», una desfilada de moda sostenible, intercultural, solidària, i d'inclusió social, per a recaptar fons destinats als projectes que està realitzant en una zona rural de Benín (Àfrica) sobre educació i desenvolupament de la infància, i apoderament de la dona

Desfilaran 40 joves models no professionals de diferents nacionalitats, cultures, i ètnies (Espanya, la Xina, el Senegal, Colòmbia, Rússia, i Ucraïna), alguns dels qual han sigut «captats» al carrer, la qual cosa es denomina street càsting, i han volgut col·laborar en esta iniciativa.

A més de multicultural, es tracta d'una iniciativa de moda inclusiva i d'inserció social, ja que algunes de les models voluntàries són beneficiàries d'algun dels projectes que realitza la fundació a València.

Els estilismes que lluiran en la passarel·la estan realitzats amb roba de segona mà combinada amb el colorit de teles i complements africans, i han sigut confeccionats per voluntaris i usuàries de l'organització, i dones costureres de Benín. «Mostraran com les peces reciclades poden resultar perfectament avantguardistes i atractives amb dissenys actuals, i tindre un segon ús», ressalten des de la fundació.

La roba de la desfilada procedeix de l'Espai Solidària, la botiga d'economia circular i artesania africana que l'ONG té en el barri valencià de Russafa, on es fomenta la compra responsable. En la Charity, gestionada per voluntariat, s'oferix roba, calçat i complements de segona mà donats, i peces confeccionades en Àfrica per dones. Els beneficis es destinen a finançar els projectes de l'ONG a Benin.

En l'esdeveniment han col·laborat i treballat desinteressadament professionals del món de la moda, com el dissenyador valencià Rafa Sánchez, coordinador de la desfilada i creador del disseny dels estilismes. El pas dels models estarà marcat per ritmes de música i sons africans.

La desfilada de moda se celebrarà a la Terrassa Espai Events Canal Pinedo, que col·labora de manera solidària. Serà el primer acte de la marca CumeEs d'organització d'esdeveniments.

És una iniciativa de la jove emprenedora Amanda Fortea Aznar, menbre de la família que regenta esta sala de Pinedo. Fortea ha volgut començar la seua activitat amb un esdeveniment solidari com la desfilada de la fundació amb la qual ja ha col·laborat en altres ocasions. En la festa es podrà degustar menjar i beguda cumees.

L'esdeveniment, a partir de les 20:00 hores complirà amb totes les mesures de seguretat, per la qual cosa és necessària la inscripció prèvia per WhatsApp 661 89 51 03.