La novena edició del Early Music Morella, Acadèmia i Festival Internacional de Música Medieval i Renaixentista, que organitza l'Associació Cultural Menges, continua amb les seues activitats des de que començara el divendres dia 17. Va ser Capella de Ministrers els que obriren esta edició del projecte artístic, pedagògic i social en el qual hi ha organitzats 12 concerts, 4 conferències i un debat entorn del paisatge sonor europeu, unes activitats que es prolongaran fins al 23 de juliol.

Així, demà l'activitat començarà amb el concert de Pablo Márquez, «A les armes: sota el baluern de la batalla», amb l'òrgan històric de Turull en la Basílica Arxiprestal de Morella. A la vesprada, Toni Aparisi impartirà la conferencia «Danses europees del Renaixement».

El dilluns, Paloma Gutiérrez del Rierol realitzarà la conferència «Canto Gregoriano. Dels neumas a la veu» i Robert Cases brindarà un concert de vihuela, «Tañer de Gala». El dimarts tindrà lloc, a càrrec de Jota Martínez, l'última de les conferències, «Preàmbul Alfonsino, instruments per a un centenari» i Silke G. Schulze & Pablo Márquez oferiran «Les albors de la seconda prattica».