L'Agrupació Musical Santa Cecília del Grau de València ha fet un pas avant per a enfrontar-se a la COVID-19 i estrenar-se en la nova normalitat. Per això, dissabte passat va reprendre la seua activitat artística després dels durs mesos de confinament. Amb responsabilitat i amb totes les mesures de seguretat pertinents, es va celebrar el concert programat dins del cicle «Excel·lent: música de banda», promogut per la Diputació de València.

La banda, amb el seu director Adrià Sánchez Castelló al capdavant, va interpretar un programa de pura essència valenciana. En la primera part, van recordar la música que hauria omplit els carrers durant les festes que van ser cancel·lades per motiu de la pandèmia. Les Falles, la Setmana Santa i els Moros i Cristians s'hi van veure representats amb les obres següents de mestres valencians: 'Febrer' de Juan Calatayud, 'La fallera' de Ferrer Ferran, 'Hosanna in excelsis' d'Óscar Navarro, 'Zafir' d'Azael Tormo i 'Víctor' de José Francisco Molina.

El concert va continuar amb una segona part més simfònica en la qual es van interpretar altres obres, també valencianes, com 'Larga cordobesa' de Francisco José Martínez Gallego, 'Es freus' de Frank Cogollos i 'Dark Blue Overture' de Xavier Zamorano.

Una menció especial mereix 'Ànima', de Miguel Ángel Sarrió, que la banda va voler dedicar a tots els afectats pel coronavirus: morts, malalts, familiars, sanitaris i tots els que col·laboren i compleixen amb gran responsabilitat les normes d'higiene, de distanciament i de protecció establides per les autoritats sanitàries a fi de protegir a l'altre i a u mateix.

A més, va haver-hi un comportament exemplar del públic, el qual va accedir al recinte ordenadament a través del punt de desinfecció i d'identificació (amb DNI i número de telèfon, a fi de localitzar immediatament a tots en cas de brot) fins a completar l'aforament màxim calculat per l'organització.

Un acolliment excel·lent que va reconfortar l'esforç dels músics de la banda. En paraules del president, José Vicente Martínez: «És necessari treballar amb responsabilitat per a reprendre una normalitat artística que influeix directament en l'esperit i l'ànim dels nostres músics».

L'actuació va ser el colofó a la campanya de matriculació que està duent a terme la seua escola de música, i que mantindran de manera virtual durant tot l'estiu per a atendre sol·licituds d'informació, renovacions i matrícules noves, mitjançant el correu electrònic de l'Agrupació Musical Santa Cecília de València.