El II curs d'especialització en turisme gastronòmic "Gastroturisme i màrqueting de producte" ha arribat a la fi. En aquesta formació, que es tracta d'una aliança entre el Basque Culinary Center i Turisme Comunitat Valenciana, han participat 30 professionals i tècnics adherits a la Xarxa GastroTurística CV - L'Exquisit Mediterrani que treballen en la gestió de projectes de desenvolupament de l'enogastroturisme a la Comunitat Valenciana.

En la clausura del curs, el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, va assenyalar que construir l'ecosistema de L'Exquisit Mediterrani «alineats» amb el Basque Culinary Center, «és una benedicció que, sense cap dubte, eleva el nostre nivell».

El director general del centre basc, Joxe Mari Aizega, va fer valdre «l'estratègia de Turisme CV per a reforçar la presència de la gastronomia com a producte turístic de primer ordre», per això, va incidir en la necessitat de «continuar desenvolupant estratègies conjuntes». Així mateix, Aizega destacà la importància de connectar els visitants amb experiències úniques, «cosa que s'aconsegueix amb el producte gastronòmic». A més, va assenyalar que «la força de la gastronomia com a element de desenvolupament turístic és evident, i es tracta d'una aposta guanyadora que la C. Valenciana ha sabut veure i impulsar per mitjà de la formació».

En aquest curs han participat representants de diferents sectors i destinacions: agents de promoció turística com el Patronat Provincial de Turisme Costa Blanca o els departaments de Turisme dels ajuntaments de Gandia, Santa Pola, Simat de la Valldigna, Cheste, Novelda, Ayora i Chiva.